Πρώην ανεξάρτητη υποψήφια για τον Λευκό Οίκο ζητά ανακαταμέτρηση ψήφων

0
119

Στάιν

Η οικολόγος Τζιλ Στάιν, πρώην ανεξάρτητη υποψήφια για τον Λευκό Οίκο, υπέβαλε αίτημα για την ανακαταμέτρηση των ψήφων στην αμερικανική Πολιτεία του Ουισκόνσιν.

Η ίδια σκοπεύει, επίσης, να ζητήσει ανακαταμέτρηση των ψήφων στις Πολιτείες της Πενσιλβάνιας και του Μίσιγκαν, όπου κέρδισε οριακά ο Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. 

Συνεργάτες της Στάιν εξηγούν ότι ο στόχος της πρωτοβουλίας είναι να «χυθεί φως» στο γεγονός ότι «το αμερικανικό εκλογικό σύστημα είναι ελάχιστα αξιόπιστο».

Σύμφωνα με την πρώην υποψήφια των Πρασίνων για την προεδρία, ειδικοί σε εκλογικά ζητήματα κατέγραψαν στις τρεις Πολιτείες αυτές «»στατιστικές ανωμαλίες» οι οποίες εγείρουν ανησυχίες».

Οι προθεσμίες για την υποβολή αιτημάτων στην Πενσιλβάνια και το Μίσιγκαν εκπνέουν τη Δευτέρα και την Τετάρτη αντίστοιχα.

Αν και η πρωτοβουλία που ανέλαβε η Στάιν αυτή την εβδομάδα δημιούργησε ελπίδες σε ορισμένους απογοητευμένους υποστηρικτές της Χίλαρι Κλίντον, οι πιθανότητες οι ανακαταμετρήσεις αυτές να ανατρέψουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών θεωρούνται ελάχιστες.

Κάποιοι Δημοκρατικοί αμφισβητούν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, καθώς παρότι η Κλίντον έλαβε δύο εκατομμύρια ψήφους περισσότερες από τον Τραμπ, ο μεγιστάνας των ακινήτων κέρδισε με άνεση τις εκλογές καθώς συγκέντρωσε περισσότερους από τους 270 εκλέκτορες που χρειαζόταν.

Συνολικά, ο Τραμπ εξασφάλισε 290 εκλέκτορες έναντι 232 της Κλίντον, η οποία ουδέποτε αμφισβήτησε το αποτέλεσμα.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών έχασε στο Ουισκόνσιν (10 εκλέκτορες) με διαφορά 27.000 ψήφων και στην Πενσιλβάνια (20 εκλέκτορες) με διαφορά 60.000 ψήφων. Στο Μίσιγκαν (16 εκλέκτορες) η διαφορά ήταν μόλις 10.704 ψήφοι.

Ερωτηθείσα από το CNN αν προσπαθεί να ακυρώσει τη νίκη του Τραμπ, η Στάιν απάντησε «κατηγορηματικά όχι», διαβεβαιώνοντας ότι δεν υποστηρίζει την Κλίντον.

Πρώην ανεξάρτητη υποψήφια για τον Λευκό Οίκο ζητά ανακαταμέτρηση ψήφων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here