Πρόεδρος Cosco: Θα τριπλασιάσουμε τους επιβάτες της κρουαζιέρας στον Πειραιά

0
87

Kρουαζιέρα

Πραγματοποιήθηκαν προ ολίγου τα εγκαίνια της νέας προβλήτας κρουαζιέρας Αγίου Νικολάου στο λιμάνι του Πειραιά, παρουσία του προέδρου της Cosco Σου Λιρόνγκ, καθώς επίσης της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας, του δήμαρχου του Πειραιά Γ. Μώραλη, στελεχών του ΥΕΝ και του ΟΛΠ.

Χαιρετίζοντας τα εγκαίνια ο πρόεδρος της Cosco ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη ευκαιρία για τον τομέα της κρουαζιέρας, καθώς υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη και ζήτηση ιδιαίτερα στην Κίνα και η Ελλάδα έχει γίνει πόλος έλξης Κινέζων τουριστών. Η Cosco Shipping, τόνισε ο κ. Λιρόνγκ με τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ θα επιταχύνει τις επενδύσεις τόσο για τη δημιουργία νέων θέσεων για αγκυροβόλιο πλοίων μεγαλύτερου βάθους, καθώς και άλλες επενδύσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της κρουαζιέρας με στόχο από 1,1 εκατ. τουρίστες που διακινούνται σήμερα στον Πειραιά, να φτάσουμε σύντομα στο 1,5 εκατ. και μακροπρόθεσμα στα 3 εκατ. τουρίστες.  «Με τη βοήθεια των συναρμόδιων υπουργείων, του ΤΑΙΠΕΔ και του Δήμου Πειραιά, θα εργαστούμε σκληρά για να κάνουμε στον Πειραιά το πιο λαμπρό μαργαριτάρι της Μεσογείου», ανέφερε ο Λιρονγκ.

Νωρίτερα, η αν. υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά τόνισε ότι το 2016 η χρονιά θα κλείσει με νέα αύξηση στο περυσινό ρεκόρ των 26 εκατ. αφίξεων τουριστών και σε αυτό έχει συμβάλει η εξαιρετική πορεία της κρουαζιέρας, καθώς το 8μηνο έκλεισε με 17% αύξηση των αφίξεων στον Πειραιά. Χαρακτήρισε τον θαλάσσιο τουρισμό αναπόσπαστο κομμάτι του τουριστικού προϊόντος, αναφέρθηκε στη σύσταση της συντονιστικής επιτροπής για την κρουαζιέρα με τη συμμετοχή 8 φορέων και απηύθυνε προσκλητήριο συνεργασίας στον ιδιωτικούς φορείς του τουρισμού ώστε να δημιουργηθούν νέα τουριστικά πακέτα κρουαζιέρας από μακρινές αγορές.

Πρόεδρος Cosco: Θα τριπλασιάσουμε τους επιβάτες της κρουαζιέρας στον Πειραιά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here