Πρακτορείο μοντέλων κατηγορείται για σαδιστική αντιμετώπιση

0
93

`

Τη διακοπή της συνεργασίας του με πρακτορείο μοντέλων, ανακοίνωσε ο οίκος μόδας Balenciaga, εκτοξεύοντας κατηγορίες περί σαδιστικής αντιμετώπισης των κοριτσιών.

Όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος του οίκου μόδας, εστάλησαν τουλάχιστον 150 επιστολές σε κοπέλες που υποχρεώθηκαν να περιμένουν για τουλάχιστον τρεις ώρες σε κατάμεστο κλιμακοστάσιο, κάτω από πολύ άσχημες συνθήκες. Ορισμένες μάλιστα είχαν κλειδωθεί σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, καθώς οι υπεύθυνοι του πρακτορείου της είχαν… ξεχάσει, κάνοντας διάλειμμα για φαγητό.

Το θέμα αποκάλυψε στα social media ένας ανταγωνιστής της εταιρείας κάστινγκ, ονόματι Τζάιμς Σκάλι, ο οποίος δήλωσε πως «όπως συνηθίζουν έκλεισαν την πόρτα, πήγαν για μεσημεριανό και έκλεισαν τα φώτα στη σκάλα και τα κορίτσια έμειναν με μοναδικό φωτισμό εκείνον από τις οθόνες των κινητών τους. Αυτό δεν είναι μόνο σαδιστικό και βάναυσο, αλλά και επικίνδυνο».

Ο ίδιος καταφέρθηκε και εναντίον μεγάλου παριζιάνικου οίκου μόδας, τον οποίο ωστόσο απέφυγε να κατονομάσει, ότι προσπάθησε να βάλει κρυφά 15χρονα μοντέλα στην επίδειξή του. «Είναι αδιανόητο για εμένα άνθρωποι να μην έχουν κανένα σεβασμό στην αξιοπρέπεια, τις ζωές και τα συναισθήματα αυτών των κοριτσιών, ιδιαίτερα από τη στιγμή που πολλά από αυτά τα μοντέλα είναι κάτω των 18 ετών και δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εδώ», έγραψε στην ανάρτησή του.

Ο οίκος Balenciaga επιβεβαίωσε στο AFP ότι θα αλλάξει δραστικά τη διαδικασία του κάστινγκ και ότι διέκοψε τη συνεργασία του με το εν λόγω πρακτορείο.

Πρακτορείο μοντέλων κατηγορείται για σαδιστική αντιμετώπιση