Ποινή φυλάκισης για έφηβη τζιχαντίστρια από δικαστήριο της Δανίας

0
43

Έφηβη οπαδός της οργάνωσης που αυτοαποκαλείται «Ισλαμικό Κράτος» καταδικάστηκε από δικαστήριο της Δανίας να εκτίσει έξι χρόνια κάθειρξη, αφού κρίθηκε ένοχη για «απόπειρα διάπραξης τρομοκρατικής ενέργειας», διότι σχεδίαζε βομβιστικές επιθέσεις εναντίον σχολείων.

Το δικαστήριο της Χόλμπεκ, 60 χιλιόμετρα δυτικά της Κοπεγχάγης, έκρινε ένοχη τη 17χρονη στην υπόθεση, η οποία επέσυρε ακόμη και ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Η έφηβη είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2016 στο σπίτι της, στο χωριό Κούντμπι, όταν ήταν ακόμη 15 ετών. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από την οικογένειά της, η οποία είχε θορυβηθεί διότι το κορίτσι έκανε πειράματα με χημικές ουσίες στο υπόγειο του σπιτιού.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ή αστυνομία ανακάλυψε στο σπίτι προϊόντα που πωλούνται ελεύθερα στο εμπόριο με τα οποία θα μπορούσε να παρασκευαστεί υπεροξείδιο της ακετόνης (TATP), που πάντως δεν θα επέτρεπε στη νεαρή να φτιάξει πραγματικά επικίνδυνη βόμβα.

Η ανάκριση έδειξε ότι σε γραπτά κείμενά της και στο Διαδίκτυο, η έφηβη άφησε πολλά ίχνη της προσχώρησής της στην ιδεολογία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και ότι αναζητούσε τρόπο να έλθει σε επαφή με στελέχη των τζιχαντιστών μέσω Twitter.

Πρόσφατα προσηλυτισμένη στο Ισλάμ, σχεδίαζε να διαπράξει μια επίθεση στο παλιό της πρωτοβάθμιο σχολείο στο Φορεβάιλε και άλλη μία σε εβραϊκό σχολείο της Κοπεγχάγης.

 

Ποινή φυλάκισης για έφηβη τζιχαντίστρια από δικαστήριο της Δανίας