Πετρούνιας και Στεφανίδη οι κορυφαίοι για το 2017!

0
180

O Λευτέρης Πετρούνιας και η Κατερίνα Στεφανίδη έλαβαν τα βραβεία του κορυφαίου αθλητή και της κορυφαίας αθλήτριας για το 2017 από τους αθλητικού συντάκτες.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης των κρίκων παρέλαβε για τρίτη διαδοχική το βραβείο του αθλητή της χρονιάς. Από την άλλη, η Ελληνίδα επικοντίστρια παρέλαβε το βραβείο της κορυφαίας αθλήτριας για πρώτη φορά στην καριέα της.

Το βραβείο παρέλαβε ο πατέρας της Γιώργος, ενώ η ίδια έδωσε τις δικές της ευχαριστίες μέσω βίντεο αφού βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Ο προπονητής του Λευτέρη Πετρούνια, Δημήτρης Ράφτης πήρε το βραβείο του προπονητή της χρονιάς για δεύτερη σερί χρονιά. Ο Δημήτρης Ράφτης κατά την παραλαβή του βραβείου σημείωσε ότι είναι τυχερός που έχει τέτοιους αθλητές.

Η Εθνική ομάδα νέων ανδρών του πόλο αναδείχτηκε η κορυφαία ομάδα για το 2017. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρέλαβε το βραβείο μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Σερβία.

Η βραδιά ξεκίνησε με τις βραβεύσεις των εθνικών ομάδων μπάσκετ που κατέκτησε το ευρωπαϊκό του 1987 αλλά και του βόλεϊ που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό της Γάνδης. Βραβείο και για την Εθνική ομάδα πόλο του 1997 που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο.

Τιμητικό βραβείο παρέλαβαν ακόμη ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, η Αγγελική Κανελλοπούλου μαζί με τον πατέρα της Δημήτρη Κανελλόπουλο αλλά και τη Μαρία Σάκκαρη. Έπαθλο κοινωνικής προσφοράς παρέλαβε η οικογένεια Τσορτανίδη που έχει σπρώξει τα παιδιά της στον αθλητισμό.

Αναλυτικά οι βραβεύσεις των αθλητών:

Γιώργος Πιλίδης – πάλη (ανερχόμενο ταλέντο)

Βαγγέλης Γαλιατσάτος – άρση βαρών (ανερχόμενο ταλέντο)

Μίλτος Τεντόγλου – στίβος (ανερχόμενο ταλέντο)

Μιχάλης Σεΐτης – στίβος (κορυφαίος αθλητής με αναπηρία)

Μαρία Σταματουλά – στίβος (κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία)

Εθνική ομάδα ανδρών goalball (εθνική ομάδα με αναπηρία)

Δημήτρης Ράφτης – ενόργανη (προπονητής της χρονιάς)

Κατερίνα Στεφανίδη – στίβος (αθλήτρια της χρονιάς)

Λευτέρης Πετρούνιας – ενόργανη (αθλητής της χρονιάς)

Εθνική ομάδα Νέων – πόλο (ομάδα της χρονιάς)

Πηγή: Filathlos.gr

Πετρούνιας και Στεφανίδη οι κορυφαίοι για το 2017!