Πακιστάν: Έκαψε ζωντανή την κόρη της επειδή παντρεύτηκε χωρίς την άδειά της

0
131

Σε θάνατο καταδικάστηκε από το δικαστήριο μια γυναικά στο Πακιστάν, η οποία έκαψε ζωντανή την κόρη της για για να την τιμωρήσει επειδή τόλμησε να παντρευτεί χωρίς τη συγκατάθεση της οικογένειάς της.

Ο λόγος για την Παρβίν Μπίμπι ομολόγησε στο ειδικό δικαστήριο όπου εξεταζόταν η υπόθεσή της ότι σκότωσε την κόρη της, τον περασμένη Ιούνιο, επειδή «ντρόπιασε την οικογένεια», όπως είπε.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές η 18χρονη Ζενάτ Ραφίκ παντρεύτηκε τον Χάσαν Χαν και έφυγε μαζί του για να ζήσει με την δική του οικογένεια μία εβδομάδα πριν τον θάνατό της.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή ισοβίων δεσμών στον αδελφό της κοπέλας, τον Ανίς, καθώς διαπιστώθηκε ότι την ξυλοκόπησε άγρια, μαζί με τη μητέρα της, προτού η τελευταία να την περιλούσει με κηροζίνη και να την σκοτώσει.

Σύμφωνα με πηγές, μετά τη δολοφονία της Ζενάτ, σε μια φτωχογειτονιά της Λαχόρης, κανένας από τους συγγενείς της δεν ζήτησε τη σορό της για να την κηδέψει. Η οικογένεια του συζύγου της παρέλαβε τελικά τα λείψανα και τα έθαψε νύχτα σε ένα κοιμητήριο κοντά στην πόλη.

Η βία κατά των γυναικών είναι συνηθισμένο φαινόμενο στο Πακιστάν, σύμφωνα με την ανεξάρτητη Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Επικαλούμενη δημοσιεύματα η Επιτροπή αυτή ανέφερε ότι το 2015 καταγράφηκαν περισσότερα από 1.100 εγκλήματα τιμής. Το κοινοβούλιο του Πακιστάν ενέκρινε τον Οκτώβριο έναν νόμο εναντίον αυτού του είδους των «εγκλημάτων τιμής» με αφορμή τη δολοφονία της Καντίλ Μπαλόχ, μιας σταρ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, από τον αδελφό της.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα θύματα είναι γυναίκες και ο δολοφόνος τους κάποιος συγγενής τους που γλίτωνε την τιμωρία επειδή τον «συγχωρούσαν» τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Με βάση τον νέο νόμο, οι συγγενείς μπορούν να «συγχωρέσουν» τον δολοφόνο αν καταδικαστεί σε θάνατο, ωστόσο ο δράστης δεν αποφυλακίζεται αλλά η ποινή του μετατρέπεται σε ισόβια κάθειρξη.

Πακιστάν: Έκαψε ζωντανή την κόρη της επειδή παντρεύτηκε χωρίς την άδειά της

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here