Ο τετραπληγικός Sam Schmidt θα πάρει άδεια για ημι-αυτόνομη οδήγηση

Sam Schmidt

Ο Sam Schmidt αποτελεί ένα από τα παραδείγματα της ζωής που φαίνεται το μεγαλείο και η δύναμη της ψυχής. Ο πρώην οδηγών των IndyCar έμεινε παράλυτος από τον λαιμό και κάτω μετά από ένα σοβαρό ατύχημα που είχε το 2000, μετά από τη νίκη του στα IndyCar, αλλά δεν το έβαλε κάτω και συμμετείχε στο Indianapolis, με μια ειδικά τροποποιημένη Chevrolet Corvette.

Ο Schmidt έχει εξασκηθεί αρκετά στην οδήγηση μόνο με το κεφάλι και πλέον θα πάρει την άδεια από το Nevada Department of Motor Vehicles για να οδηγεί ημι-αυτόνομο αυτοκίνητο στους δημόσιους δρόμους των Ηνωμένων Πολιτειών. Γίνεται ο πρώτος άνθρωπος στις ΗΠΑ που θα λάβει μια τέτοια ειδική άδεια, και το όχημα που θα οδηγεί είναι η Chevrolet Corvette Z06, που έχει δεχθεί τροποποιήσεις από την Arrow Electronics, ώστε να μπορεί να τη χειριστεί μόνο με το κεφάλι.

Τέσσερις κάμερες θα παρακολουθούν τις κινήσεις του κεφαλιού του. Το φύσημα από το στόμα σε έναν σωλήνα θα ισοδυναμεί με το γκάζι, και οι κινήσεις δεξιά και αριστερά θα ορίζουν την κατεύθυνση που θέλει να ακολουθήσει. Για το φρενάρισμα, θα πρέπει να εισπνέει, ενώ ο 52χρονος θα χρησιμοποιεί και τη φωνή του για την καλύτερη οδήγηση της Corvette.

Ο τετραπληγικός Sam Schmidt θα πάρει άδεια για ημι-αυτόνομη οδήγηση

Klik.news

Read Previous

Επίσημο: Η Mercedes-AMG ετοιμάζει υβριδικό hypercar εμπνευσμένο από την F1

Read Next

Παρίσι 2016: Land Rover Discovery 2017

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.