Ούτε κουβέντα για 4ο μνημόνιο, λέει η ΕΚΤ!

0
132

Είναι εκτός συζήτησης ένα τέταρτο μνημόνιο, ξεκαθάρισε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ. Αυτό που έχει σημασία είναι να πετύχει το τρίτο πρόγραμμα.  

Δίχως να κρύβεται πίσω από την θέση του, τάσσεται υπέρ της διευθέτησης του ελληνικού χρέους, δηλώνοντας ότι «η πλήρης υλοποίηση του προγράμματος πρέπει να συνοδεύεται από σειρά μέτρων ελάφρυνσης του χρέους στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup της 25ης Μαΐου 2016». Παραδέχεται ότι υπάρχει ρήγμα στις θέσεις των θεσμών για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος ενώ παράλληλα χαρακτηρίζει ως «παράγοντα αξιοπιστίας» τη συμμετοχή του ΔΝΤ στην χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος.

Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», επισημαίνει ότι  η συζήτηση τώρα παραμένει ανοικτή σε όλους τους τομείς πολιτικής.  Αν και ο ίδιος δεν βλέπει οπωσδήποτε μια συμφωνία άμεσα, εκτιμά ότι η συνεδρίαση του τελευταίου προγραμματισμένου  Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου «θα αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για καταγραφή της προόδου και καθορισμό του χρονοδιαγράμματος προς την ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Ένα καλό αποτέλεσμα στο Eurogroup, συνδέεται και με την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στην ποσοτική χαλάρωση (QE) της ΕΚΤ και επισημαίνει πως το Δ.Σ της ΕΚΤ θα βασίσει τις αξιολογήσεις του και στην εσωτερική ανάλυση που θα πραγματοποιηθεί.

Τέλος το μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), τονίζει ότι είναι  αναγκαία η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και η δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά «με τρόπο που θα ευνοεί την ανάπτυξη» και θα έχει προσανατολισμό στην περιστολή δαπανών και όχι περισσότερους φόρους!

Ούτε κουβέντα για 4ο μνημόνιο, λέει η ΕΚΤ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here