Οι ξένοι οίκοι «ψήνουν» έξοδο της Ελλάδας στις αγορές!

0
85

ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ 4 – 4,5%                                                                               

Έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, καλό-βλέπουν οι ξένοι επενδυτές και μάλιστα σύντομα!  Υψηλόβαθμα στελέχη επενδυτικών ταμείων, θεωρούν καλή ευκαιρία τα ελληνικά ομόλογα, αφού παρά τις θετικές εξελίξεις, στην δημοπρασία της επιστροφής, θα έχουν υψηλό επιτόκιο της τάξης του 4 με 4,5% κάτι που σημαίνει σημαντικά κέρδη! Παράλληλα η τάση  σταθεροποίησης της ελληνικής Οικονομίας, δημιουργεί την απαραίτητη εμπιστοσύνη, πως θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω. Αρκετοί ξένοι επενδυτές ακόμα και πολλοί που συμμετείχαν στην απόπειρα για επιστροφή στις αγορές που έγινε το 2014, δηλώνουν έτοιμοι να αγοράσουν περισσότερους ελληνικούς τίτλους, το ερχόμενο καλοκαίρι!

 Η έξοδος στις αγορές, επί Σαμαρά, δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία, καθώς οι δυσμενείς εξελίξεις έριξαν τις τιμές τους γρήγορα και πολύ που τότε είχαν επενδύσει σε ελληνικούς τίτλους ακόμα έχουν απώλειες.

 Τώρα, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές των διεθνών οίκων, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.  Τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, φανερώνουν πως η ελληνική Οικονομία βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από ότι αναμενόταν και αυτή η βελτίωση, μαζί  την χαλάρωση από πλευράς Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), της στάσης της απέναντι στους ελληνικούς τίτλους,  κάνει πιο ελκυστικά τα ελληνικά ομόλογα.

 Όμως, όπως τονίζει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, ακόμα και η «κακή» προηγούμενη εμπειρία δύσκολα θα αποτρέψει τους επενδυτές. Όπως δήλωσε στο πρακτορείο ο Άντριου Γουίλσον της Goldman Sachs,  «Το 2014 μοιάζει να βρίσκεται πολύ μακριά στο παρελθόν … Είναι παλιά ιστορία, κατά την άποψή μας (…) Πάντα πρέπει να βλέπεις μπροστά και να λες ποια είναι η ευκαιρία; ποιοι είναι οι κίνδυνοι; … Αλλά αυτό δεν έχει καμιά σχέση με το τι έκανες πριν από έναν χρόνο, πριν από δύο χρόνια, πριν από πέντε χρόνια».

 Στο «παιχνίδι», μπαίνει και η  JPMorgan, με τον επικεφαλής επιτοκίων, Ντέιβιντ Ταν,  να τονίζει ότι το περιβάλλον των υπερβολικά χαμηλών επιτοκίων είναι ένας από τους λόγους που η εταιρεία του ενδέχεται να εξετάσει το ενδεχόμενο να επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από πέντε χρόνια. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως, από την εταιρία είναι «έτοιμοι να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να επενδύσουμε σε ομόλογα της ελληνικής κυβέρνησης (…) Πρέπει να κοιτάζουμε πίσω και να μαθαίνουμε από τις εμπειρίες μας, όμως συνολικά οι επενδυτές πρέπει να βλέπουν μπροστά».

Οι ξένοι οίκοι «ψήνουν» έξοδο της Ελλάδας στις αγορές!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here