Οι ΗΠΑ κατέρριψαν drone των δυνάμεων Άσαντ στη Συρία

0
70

Οι αμερικανικές δυνάμεις κατέρριψαν μη επανδρωμένο αεροσκάφος δυνάμεων προσκείμενων στο συριακό καθεστώς του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, καθώς εξαπέλυσε επίθεση κατά των δυνάμεων του δυτικού συνασπισμού που, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, επιχειρούν στη Συρία, δήλωσε εκπρόσωπος του συνασπισμού.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που φιλοκυβερνητικές δυνάμεις εξαπολύουν επίθεση εναντίων στόχου του δυτικού συνασπισμού που πολεμά το αυτοαποκαλούμενο ισλαμικό κράτος στη Συρία και το Ιράκ.

Ο εκπρόσωπος του διεθνούς συνασπισμού, συνταγματάρχης Ράιαν Ντίλον, τόνισε ότι μη επανδρωμένο αεροσκάφος, παρόμοιο με το MQ-1, κατερρίφθη αφού άνοιξε πυρ εναντίον δυνάμεων του συνασπισμού που πραγματοποιούσαν περιπολία έξω από ζώνη αποκλιμάκωσης στη βόρεια Συρία.

Ο συνταγματάρχης απέκλεισε την πιθανότητα το αεροσκάφος να πραγματοποιούσε προειδοποιητική βολή, δηλώνοντας ότι είχε στόχο να επιτεθεί στις δυνάμεις του συνασπισμού. Σημείωσε ότι δεν υπήρξαν απώλειες στις δυνάμεις της συμμαχίας.

Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι νωρίτερα οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ακόμη επιδρομή εναντίον φορτηγών που μετέφεραν όπλα και κατευθύνονταν σε μαχητές που φέρουν την στήριξη των ΗΠΑ κοντά στην πόλη Ατ Τανφ.

Οι ΗΠΑ κατέρριψαν drone των δυνάμεων Άσαντ στη Συρία