Οι διαφωνίες των δανειστών κρατούν ανοιχτή την αξιολόγηση!

0
75

ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΔΝΤ! – ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ EUROGROUP ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΕΣ – «ΠΑΓΟ» ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ EUROGROUP, ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ!

Ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, δηλώνει  από τις Βρυξέλλες, ότι θα είναι δύσκολο να κλείσει στο Εurogroup της 5ης Δεκεμβρίου η δεύτερη αξιολόγηση, αφού ακόμα δεν έχουν συμφωνήσει μεταξύ του οι δανειστές για το τι θέλουν!

Τo Eurogroup θα επικεντρωθεί, κυρίως, στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα και παρά την «πολύ σημαντική πρόοδο τις τελευταίες ημέρες» και το «κλίμα συνεργασίας» που έχει καλλιεργηθεί, δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία, καθώς ένας μικρός αριθμός θεμάτων παραμένει προς διευθέτηση.

Οι διαφορές είναι μικρές τα δημοσιονομικά, με τον ίδιο να σημειώνει, στα εργασιακά, το ζήτημα δεν θα λυθεί σε τεχνικό επίπεδο, αλλά σε ανώτερο επίπεδο. Αν παραμείνει μόνο ένα θέμα ανοιχτό ως τη Δευτέρα, «είμαι βέβαιος ότι θα συζητηθεί στο Eurogroup», σε αυτό το πλαίσιο, «δεν βλέπω κάποιο μεγάλο πρόβλημα εκεί και είμαι αισιόδοξος ότι αν το θέλουν όλοι θα είμαστε σε θέση να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση εντός του 2016».

Για να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο πρέπει να υπάρχει συμφωνία μεταξύ των θεσμών και της κυβέρνησης. Η συμφωνία αυτή, είναι απαραίτητη για να γίνει η ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους (DSA)  από το ΔΝΤ, που αν είναι θετική θα σημαίνει η και την συμμετοχή του στο πρόγραμμα.

Σχετικά με τη διαφωνία μεταξύ ΔΝΤ και ευρωπαϊκών για τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ από το 2018 και μετά, ο ίδιος απάντησε «θα δούμε», επισημαίνοντας ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το θέμα.

Οι διαφωνίες των δανειστών κρατούν ανοιχτή την αξιολόγηση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here