«Ναυάγιο» η πώληση του ΔΕΣΦΑ στους Αζέρους!

0
103

Τίτλοι τέλους, στο θρίλερ της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ! Με ανακοίνωση του, το  υπουργείο Ενέργειας έκλεισε τον «φάκελο» πώλησης του ΔΕΣΦΑ στη Socar και την Snam. Από το υπουργείο χαρακτηρίζεται νομικά ανέφικτη η πρόταση των Αζέρων!

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση ήταν σε συνεχείς συζητήσεις με εκπροσώπους των εταιρειών SOCAR και Snam για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ.

Το κλίμα στις συζητήσεις ήταν εποικοδομητικό. Εντούτοις, η πρόταση που κατατέθηκε από την πλευρά των υποψηφίων αγοραστών, σχετικά με απομείωση του τιμήματος (αποπληρωμή σε δόσεις), ήταν νομικά ανέφικτη και θα ακύρωνε τον διαγωνισμό».

Παρά τις προτάσεις «που έκαναν οι υποψήφιοι αγοραστές, για τη βελτίωση της αξίας μέσω εγγυοδοτικών μηχανισμών, οι οποίες διαπιστώθηκε, τελικά, ότι είναι ανεφάρμοστες εντός του κοινοτικού θεσμικού πλαισίου.

Οι προτάσεις της κυβέρνησης αποσκοπούσαν στη βελτίωση της οικονομικής θέσης της εταιρείας, με βάση την αύξηση της ανακτήσιμης διαφοράς των παρελθόντων ετών, στο πλαίσιο της υφιστάμενης νομοθεσίας. Οι προτάσεις αυτές δεν έγιναν αποδεχτές, με αποτέλεσμα οι συζητήσεις να ολοκληρωθούν» επισημαίνει το υπουργείο.

«Ναυάγιο» η πώληση του ΔΕΣΦΑ στους Αζέρους!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here