Νέο "χτύπημα" από τον Σόιμπλε: Δεν προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

0
111

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εμφανίστηκε απογοητευμένος από την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, είπε ότι οι Έλληνες ζουν πέρα από τις δυνατότητές τους και τάχθηκε εκ νέου κατά μιας διαγραφής χρέους.

 

Mιλώντας στο 26ο Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Συνέδριο της Φρανκφούρτης, στο οποίο συμμετέχουν ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος της Bundesbank Γενς Βάιντμαν, αλλά και οι επικεφαλής της Deutsche Bank και της Commerzbank, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε δυσαρέσκεια για την έλλειψη προόδου στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα διαπίστωσε ότι δεν προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, το εργατικό δίκαιο, τους κανόνες της αγοράς και όλα εκείνα είναι που, κατά την άποψή του, προωθούν την ανάπτυξη. Παράλληλα ωστόσο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι:

«Οι Έλληνες ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους. Έχουν σε σχέση με το ΑΕΠ τους σημαντικά υψηλότερες κοινωνικές παροχές και συντάξεις απ’ ό,τι για παράδειγμα οι Γερμανοί πολίτες». Για μια ακόμα φορά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τάχθηκε κατά μιας διαγραφής του ελληνικού χρέους, όπως ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εκτιμώντας ότι αυτό θα εξασθενούσε τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Αθήνας. Εξηγώντας το γιατί, τόνισε:

«Αν γίνει διαγραφή χρέους τότε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δεν θα κάνει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί. Με αυτό τον τρόπο δεν προσφέρουμε στην Ελλάδα καλή υπηρεσία».

Νέο "χτύπημα" από τον Σόιμπλε: Δεν προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here