Νέες επιβαρύνσεις με τον νέο χρόνο

0
91

ΤΟΥ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ ΜΙΑΡΗ                                                                                                                                    

Αντιμέτωποι με νέες φορολογικές επιβαρύνσεις ύψους άνω των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να έρθουν μισθωτοί, συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες από τις αρχές του χρόνου  καταργείται η έκπτωση 30% του ΦΠΑ σε όλα τα νησιά, αυξάνονται οι Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης κατά περίπου 3 λεπτά το λίτρο στη βενζίνη, κατά 8 λεπτά το λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης και κατά 10 λεπτά το λίτρο στο υγραέριο κίνησης.  Επίσης, αυξάνεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στον λεπτοκομμένο καπνό από τα 156,70 στα 170 ευρώ ανά κιλό, ενώ ο αναλογικός φόρος αυξάνεται από 20% στο 26% της λιανικής τιμής πώλησης.

Ακόμη, επιβάλλεται Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στον εισαγόμενο και εγχωρίως παραγόμενο καφέ. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η επιβολή φόρου με συντελεστές από 2 έως 3 ευρώ ανά κιλό στον καβουρντισμένο καφέ και με συντελεστή 4 ευρώ ανά κιλό στον στιγμιαίο καφέ και στα παρασκευάσματα από εκχυλίσματα, αποστάγματα ή συμπυκνώματα του καφέ.

Ακόμη, επιβάλλεται Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα υγρά που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα, το ύψος του οποίου θα είναι 10 λεπτά ανά ml υγρού και φορολογικό τέλος 5% σε κάθε μηνιαίο ή διμηνιαίο λογαριασμό σταθερής τηλεφωνίας.

Επίσης, αυξάνεται  η προκαταβολή φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες από το 75% στο 100% και ο φορολογικός συντελεστής αγροτικών εισοδημάτων από το 13% κλιμακωτά στο 22% έως 45%.

Επιπλέον, αυξάνονται οι συντελεστές φορολόγησης εισοδημάτων από ενοίκια στο 15% και 35% από 11% και 33% αντίστοιχα και προστίθεται νέος συντελεστής 45% για ετήσια εισοδήματα άνω των 35.000 ευρώ ενώ αυξάνεται το 2017 η φορολόγηση των μερισμάτων από 10% στο 15%. 

Νέες επιβαρύνσεις με τον νέο χρόνο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here