"Μυστική" ομάδα καταστρώνει σχέδιο κατά του Brexit

0
115

Μπρέξιτ

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

Στελέχη των Εργατικών που βρίσκονται στον κύκλο των ανθρώπων του πρώην Πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ, αλλά και κάποια πρώην στελέχη των Τόρις, καταστρώνουν σχέδιο εκστρατείας κατά του Brexit και υπέρ της ΕΕ, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο.

Οι αποκαλύψεις για τη «μυστική» οργάνωση έρχονται την ώρα που η έκθεση «Global Wealth Report» του Ινστιτούτου Ερευνών της Credit Suisse υποστηρίζει ότι το δημοψήφισμα έχει στοιχίσει στα βρετανικά νοικοκυριά περίπου 1,4 τρισεκατομμύρια ευρώ, κυρίως εξαιτίας της πτώσης της στερλίνας.

Τη χρηματοδότηση της προσπάθειας, η οποία έχει τελικό στόχο τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος, έχουν αναλάβει μεταξύ άλλων, ο Ρίτσαρντ Μπράνσον και ο Σερ Κλάιβ Κάουντερι, ενώ την έχουν πλαισιώσει γνωστά ονόματα από τον χώρο του θεάματος και της πολιτικής, όπως ο Μπομπ Γκέλντοφ, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νικ Κλεγκ και ο βουλευτής Τσούκα Ουμούνα.

Όλα αυτά τα στοιχεία έγιναν γνωστά από emails τα οποία διέρρευσαν και σύμφωνα με τα οποία ο κύριος πυρήνας της ομάδας είναι ο πρώην υπουργός Υγείας του Τόνι Μπλερ, Άλαν Μίλμπερν, ο επίσης υπουργός των κυβερνήσεων Μπλερ, Ντάγκλας Αλεξάντερ και ο λόρδος Χάτον του Φέρνες.

Στην εκστρατεία φέρονται να εμπλέκονται επίσης, ο πρώην Συντηρητικός υπουργός Υγείας Στίβεν Ντορέλ και ο επίσης Εργατικός πρώην υπουργός Ντέιβιντ Λάμι, όπως αναφέρει το Έθνος.

Στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διέρρευσαν υποστηρίζεται ότι ο Ρίτσαρντ Μπράνσον προσφέρθηκε να παρέχει γραφεία και χρήματα για την έναρξη της προσπάθειας.

Συνολικά, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

"Μυστική" ομάδα καταστρώνει σχέδιο κατά του Brexit

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here