"Μυστηριώδες" εκκρεμές πωλήθηκε για 1,5 εκατομμύριο ευρώ

0
106

Ένα επιτραπέζιο ρολόι Cartier, το λεγόμενο «μυστηριώδες» εκκρεμές, πωλήθηκε σε δημοπρασία στο Παρίσι έναντι 1,5 εκατομμύριο ευρώ, τιμή που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ για επιτραπέζιο ρολόι του γαλλικού οίκου ωρολογοποιίας και κοσμηματοποιίας, ανακοίνωσε ο οίκος Mallié-Arcelin που διοργάνωσε τη δημοπρασία

 

Το ρολόι που κατασκευάστηκε το 1921 και παρουσιάστηκε μέσα σε δίφυλλη δερμάτινη κόκκινη θήκη, έχει κεντρικό άξονα περιστροφής πάνω σε έναν δίσκο από ημιπολύτιμο λίθο κιτρίνης με πολλές πτυχές. Η κλίμακα με τους ρωμαϊκούς αριθμούς είναι από πλατίνα και διαμάντια, όπως και οι δείκτες. Μια βάση από όνυχα και σμαλτωμένο λευκόχρυσο περιέχει τον μηχανισμό.

Το σπάνιο ρολόι ονομάζεται «μυστηριώδες», γιατί οι δείκτες, που λειτουργούν χάρη σε έναν έξυπνο μηχανισμό γυάλινων δίσκων, μοιάζουν να επιπλέουν πάνω στην ημιπολύτιμη πέτρα», εξήγησε χθες βράδυ ο δημοπράτης Σιλβέν Μαλιέ-Αρσελέν από το ξενοδοχείο Le Meurice, μετά την πώληση του σπάνιου ρολογιού.

Το ρολόι είχε αγοραστεί αρχικά από μια πλούσια Μεξικάνα, τη Λουζ Μπρίνγκας, το οποίο δώρισε σε ένα ίδρυμά της αφιερωμένο στην εκπαίδευση.

Ένα με δύο αντίτυπα του «μυστηριώδους» ρολογιού κατασκευάζονταν κάθε χρόνο από τον οίκο Cartier, ο οποίος μερικές φορές χρησιμοποιούσε διαφορετικές ημιπολύτιμες πέτρες για τον δίσκο του.

"Μυστηριώδες" εκκρεμές πωλήθηκε για 1,5 εκατομμύριο ευρώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here