Μεγάλες ποινές αλλά με μπόνους την φορολογική αμνηστία, η εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων

0
74

ΤΟΥ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ ΜΙΑΡΗ                                                                                                   

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα καθορισθούν οι λεπτομέρειες του νομοσχεδίου για τα κίνητρα εθελοντικής αποκάλυψης αδήλωτων εισοδημάτων.

Οι έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο θα προβλέπει φορολόγηση με βάση την ισχύουσα κλίμακα του αντίστοιχου έτους, κίνητρα η μη ποινική δίωξη επαναφορά του άρθρου 24 ν.2523/97, και ποινή πρόσθετου φόρου +20% που αν καταβληθεί εφάπαξ εντός μηνός θα περιορίζεται στο +10% και τέλος το 50% του τόκου που προβλέπει το άρθρο 53 ν.4174/13.

Με βάση τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, όποιος ενταχθεί στη ρύθμιση, θα μπορεί από την ψήφιση και για περίοδο τριών ή τεσσάρων μηνών να καταθέσει συμπληρωματικές δηλώσεις για τα αδήλωτα εισοδήματα .

Ο φόρος θα υπολογίζεται με τη φορολογική κλίμακα που ίσχυε κατά το έτος που αποκτήθηκαν, και η επιλογή του έτους επαφίεται στον φορολογούμενο (ο φορολογούμενος που αποκαλύπτει αδήλωτα εισοδήματα θα πρέπει να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία, όπως κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών) για να επιλεγεί η σχετική φορολογική κλίμακα.

Ταυτόχρονα όμως θα γλιτώνει από διπλασιασμό των προστίμων που θα του επιβάλλονταν από την φορολογική αρχή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη ρύθμιση θα περιληφθούν και υποθέσεις για τις οποίες έχει ήδη ξεκινήσει ο έλεγχος αλλά δεν έχει τελεσιδικήσει.

Θα περιληφθούν ακόμη και οι υποθέσεις για τις οποίες δεν έχουν ακόμη εκδικαστεί στα διοικητικά δικαστήρια .

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα περιέχει διατάξεις-κίνητρα για όσους μεταφέρουν τα κεφάλαιά τους από το εξωτερικό ή από «το στρώμα» στο τραπεζικό σύστημα θα έχουν σημαντική έκπτωση από τον φόρο.

Η ρύθμιση οικειοθελούς δήλωσης αποτελεί για το πρώτο βήμα για το καταθεσιολόγιο, στο οποίο οι φορολογούμενοι θα κληθούν να δηλώσουν το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους.

+302107640824-+302107645945

+302109639049-+306932215259

Μεγάλες ποινές αλλά με μπόνους την φορολογική αμνηστία, η εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here