Μάνα έπεισε την κόρη της ότι πάσχει από καρκίνο και διαβήτη, της ζήτησε να πάψει να τρώει για να γίνει καλά και το παιδί πέθανε από ασιτία

0
46

Μια μητέρα από τη Ρωσία κατηγορήθηκε ότι δολοφόνησε την έφηβη κόρη της, πείθοντάς της ότι πάσχει από καρκίνο και διαβήτη, και ότι η μόνη λύση για να θεραπευτεί ήταν να σταματήσει να τρώει.

Η 14χρονη Viktoria Demiyanova, ζύγιζε λιγότερο από 30 κιλά όταν πέθανε στο σπίτι της στο Krasnokamsk της Ρωσίας.

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι η μητέρα της, η 37χρονη Oksana Demiyanova, δήλωσε στη απόλυτα υγιή έφηβη ότι ήταν σοβαρά άρρωστη και αρνιόταν να την ταΐσει.

Οι φίλες της Viktoria από το σχολείο δήλωσαν σε μια τοπική εφημερίδα ότι είχαν αρχίσει να παρατηρούν την έφηβη «να χάνει πολύ βάρος» μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Μία φίλη της είπε: “Ήταν πετσί και κόκκαλο. Ήταν σαν να έχει ανορεξία, αλλά λιμοκτονούσε στο σπίτι.”

Η Viktoria είπε στις φίλες της ότι πάσχει από καρκίνο και διαβήτη – «έτσι την έκανε να πιστεύει η μητέρα της», είπε μία άλλη φίλη του κοριτσιού.

Οι αστυνομικοί επιμένουν ότι δεν υπήρχε τέτοια ιατρική διάγνωση και ότι εκτός από τον σοβαρό υποσιτισμό η έφηβη ήταν υγιής.

Η Nadezhda Romashova, της οποίας η κόρη ήταν συμμαθήτρια της Viktoria, δήλωσε: “Η μητέρα του κοριτσιού ήταν αυτή που είπε πως το κορίτσι έπασχε από καρκίνο και διαβήτη – και την έπεισε ότι η πείνα θα την βοηθήσει να ανακάμψει.”

“Παρατήρησα τον Μάιο ότι έχασε βάρος και δεν είχε κουράγιο να κουνηθεί.”

“Νομίζαμε ότι ήταν εξαιτίας του άγχους των εξετάσεων, όμως δυόμισι μήνες αργότερα το παιδί έχει ‘φύγει’”.

Η κόρη της, Anastasia, είπε: “Όταν η μητέρα της ήρθε μαζί της για να συναντήσει τους καθηγητές είπε ότι η Viktoria έτρωγε μία ή δύο φορές την εβδομάδα.”

Η Anna Vechtomova, η μητέρα ενός άλλου κοριτσιού, δήλωσε: “Γνωρίζαμε ότι η μητέρα της την τάιζε μόνο δύο φορές την εβδομάδα.”

“Η κοπέλα ήταν 14 ετών και το βάρος της ήταν μόλις 30 κιλά – δεν ήταν φυσιολογικό.”

“Η Viktoria δεν μπορούσε να μιλήσει, γιατί δεν είχε αρκετή δύναμη. Είναι σαν ένα φυτό.”

Μια τοπική εφημερίδα ανέφερε ότι ένας φίλος της οικογένειας είπε ότι το πιστοποιητικό θανάτου της Viktoria δήλωσε ότι το κορίτσι πέθανε από «ακραία ασιτία και εξάντληση».

Μία γειτόνισσα δήλωσε: “Αυτό το κορίτσι πέθανε από την πείνα, μπορείτε να το πιστέψετε;”

“Την είδα στο ανοιχτό φέρετρο. Ήταν περιτριγυρισμένη από τους δασκάλους της, ένας από αυτούς κατέρρευσε και έπρεπε να έρθει ασθενοφόρο.”

“Οι φίλοι του κοριτσιού από το σχολείο στέκονταν και εκεί και έκλαιγαν.”

“Η μητέρα δεν έκλαιγε. Ήταν σιωπηλή και απλά κοιτούσε το φέρετρο.”

Μία άλλη γειτόνισσα, είπε: “Αυτή η γυναίκα, η Oksana, ήταν πάντα περίεργη.”

“Ποτέ δεν έλεγε γεια. Φορούσε πάντα ένα μαντήλι και σκούρα γυαλιά και κοίταζε κάτω.”

“Η κόρη της ήταν ευγενική. Είχε πολλούς φίλους, αλλά η μητέρα δεν τους άφηνε ποτέ να μπουν στο σπίτι.”

Η μητέρα προειδοποιήθηκε από τους δασκάλους για την απώλεια βάρους της κόρης της, αλλά η εκείνη ενδιαφέρθηκε μόνο για την ακαδημαϊκή απόδοση του παιδιού.

Η κ. Demiyanova έχει συλληφθεί και πρόκειται να δικαστεί κατηγορούμενη για «σκληρή δολοφονία»,  ενώ αρνήθηκε να απαντήσει όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο είπε στο παιδί της ότι είχε καρκίνο και διαβήτη.

“Η αδιαφορία των γειτόνων εγείρει πολλές ερωτήσεις. Το παιδί ζητούσε φαγητό και δεν το ανέφεραν στην τοπική αστυνομία. Υπάρχουν επίσης ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν από τους δασκάλους του κοριτσιού,” δήλωσε μία κοινωνική λειτουργός της περιοχής.

Πηγή Μάνα έπεισε την κόρη της ότι πάσχει από καρκίνο και διαβήτη, της ζήτησε να πάψει να τρώει για να γίνει καλά και το παιδί πέθανε από ασιτία

Μάνα έπεισε την κόρη της ότι πάσχει από καρκίνο και διαβήτη, της ζήτησε να πάψει να τρώει για να γίνει καλά και το παιδί πέθανε από ασιτία