Λύση τον Απρίλιο για την αξιολόγηση ζήτησε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ

0
122

Βερολίνο: Μην συγχέεται την αξιολόγηση με την Σύνοδο της Ρώμης

«Πρέπει να δουλέψουμε όλοι ώστε τον Απρίλιο να φτάσουμε σε λύση», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα. Κατά την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τόνισε ότι «δεν θέλουμε να έχουμε μια ιστορία χωρίς τέλος. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι ώστε τον Απρίλιο να φτάσουμε σε λύση. Αυτό που μένει μπροστά είναι δύσκολες αποφάσεις».

Ο αντιπρόεδρος της γερμανικής κυβέρνησης, προσέθεσε στην συνέχεια, ότι συμφωνεί με όσα είπε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, σχετικά και με την ελληνική Οικονομία ότι «δεν πρέπει να διαιρεθεί η ΕΕ, πρέπει να μείνει ενωμένη. Γιατί ακόμα και η Γερμανία που έχει δυνατή φωνή δεν θα ακούγεται και δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει οικονομίες, όπως η Κίνα, οι ΗΠΑ και η Ρωσία».

Την ίδια στιγμή, το Βερολίνο έστειλε αυστηρό μήνυμα , μυν συνδεθεί η β’ αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος με την Σύνοδο της Ρώμης. Συγκεκριμένα, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας για τις ενστάσεις της Ελλάδας σχετικά με τη Διακήρυξη της Ρώμης και κατά πόσο αυτές αποσκοπούν σε ελαφρύνσεις για το ελληνικό χρέος, τόνισε ότι δεν μπορεί να απαντήσει για τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Όπως μεταφέρει την δήλωσή του η Deutsche Welle, επεσήμανε ότι η γερμανική κυβέρνηση πιστεύει ότι «δεν θα έπρεπε να συγχέονται ζητήματα του ελληνικού προγράμματος με τους επικείμενους εορτασμούς στη Ρώμη και για την προγραμματισμένη κοινή Διακήρυξη των κρατών μελών της ΕΕ».Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική πλευρά συζητά το θέμα, το οποίο θεωρεί ως ακόμα ανοιχτό, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Λύση τον Απρίλιο για την αξιολόγηση ζήτησε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ