Λιου: Η ελάφρυνση του χρέους πρέπει να είναι μέρος της λύσης

Τζακ Λιου

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ»                                                   

Άμεσες αποφάσεις από τους Ευρωπαίους ζήτησε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου, για το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε το βράδυ της Παρασκευής, ο Τζακ Λιού παρατήρησε ότι «είναι η πρώτη ετήσια σύνοδος του ΔΝΤ εδώ και καιρό, που δεν αντιμετωπίζουμε κάτι που περιγράφεται ως ελληνική κρίση και αυτό είναι καλό».

«Η Ελλάδα», πρόσθεσε, «εφαρμόζει τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί και όλα τα μέρη συζητούν πως θα προχωρήσουν μπροστά και πως θα εφαρμόσουν τη συμφωνία του Μαίου. Αυτό που είπα χθες, αντικατοπτρίζει την άποψή μου και εκφράζει αυτό, το οποίο λέω αυτές τις ημέρες, αλλά και σταθερά εδώ και καιρό. Ότι εκτός από την τήρηση των δεσμεύσεων από την πλευρά της Ελλάδας και την εφαρμογή σκληρών μέτρων, υπάρχει επίσης η ανάγκη μείωσης του χρέους. Νομίζω ότι όσο πιο γρήγορα αυτό πάρει σάρκα και οστά, τόσο το καλύτερο».

«Σε καμία περίπτωση», σημειωσε ο κ. Λιου, «δεν θεωρώ ότι υπάρχει πισωγύρισμα.Τόνιζα και τονίζω πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ένα σχέδιο για το μέλλον. Είναι μεγάλη πρόοδος το γεγονός ότι η Ελλάδα εφαρμόζει τα μέτρα, κάποια από τα οποία είναι σκληρά και πρέπει να τα ολοκληρώσουν. Καθώς προχωρά η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί εγκαίρως και πρέπει να αποφύγουμε να βρεθούμε σε μία στιγμή που θα περιγράφεται ξανά ως ελληνική κρίση. Και τελικά η ελάφρυνση του χρέους πρέπει να είναι μέρος της λύσης και όσο πιο σύντομα είναι ξεκάθαροι οι όροι της τόσο το καλύτερο», κατέληξε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών.

 

Διαβάστε επίσης:

Λιου: Η ελάφρυνση του χρέους πρέπει να είναι μέρος της λύσης

Klik.news

Read Previous

Η αποφοίτηση του Alexis!

Read Next

Ακόμα και ο CEO της Ford είχε σιχαθεί το MyFord Touch !

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.