Κατρούγκαλος: Δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός

0
61

«Ο ΜΙΣΘΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ»                                                                                          

Διέψευσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, ότι θα υπάρξει μείωση του κατώτατου μισθού παρεμβαίνοντας στην συζήτηση που διεξήχθη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το νομοσχέδιο σχετικά με την κοινωνική οικονομία.

«Ο σχετικός θόρυβος που δημιουργείται ακόμα και σήμερα, ακόμη και τώρα, από τον Τύπο στο γνωστό νέφος παραπληροφόρησης που καλλιεργείται ότι τάχα, στο πλαίσιο αυτής της μεταρρύθμισης, θα μειωθεί ακόμη ο κατώτατος μισθός είτε θα εισαχθούν δυσμενείς ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους, ανήκει στη φαντασία των συντακτών τους», τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Ο μισθός πρέπει να επιστρέψει στα χέρια των κοινωνικών εταίρων», πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας.

«Ειδικά επί του υποκατώτατου μισθού των νέων ή οποιουδήποτε άλλου υποκατώτατου μισθού, δεν τίθεται θέμα επιλογής με βάση τις κοινές πρακτικές. Τίθεται θέμα νομιμότητας, έχουμε ήδη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων που θεωρεί τη σχετική μνημονιακή ρύθμιση αντίθετη στον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη», τόνισε ο υπουργός Εργασίας και ενημέρωσε πως στη διαπραγμάτευση «δεν είναι από τα θέματα που θα συζητήσουμε. Θεωρούμε δεδομένο ότι αυτή η ρύθμιση είναι παράνομη και δε μπορεί να εφαρμοστεί».

Ακόμη, ο Γιώργος Κατρούγκαλος ζήτησε την συνδρομή των κομμάτων για την «αναστροφή της εργασιακής απορρύθμισης των τελευταίων χρόνων» και επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων ενόψει της συνεδρίασης του συμβουλίου υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να δηλώσει αν υποστηρίζει την θέση των κοινωνικών εταίρων για την αναστροφή της απορρύθμισης ή αν επιμένει στην πρόταση που έκανε στη ΔΕΘ «κατά την οποία θα πρέπει να δώσουμε στους δανειστές μας περαιτέρω  διαρθρωτικές αλλαγές».

Κατρούγκαλος: Δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here