Καταποντίστηκαν οι συντηρητικοί στην περιφέρεια του Κάμερον

0
91

Ντέιβιντ Κάμερον

Το κυβερνών κόμμα των Συντηρητικών στη Βρετανία κατάφερε να διατηρήσει την έδρα του πρώην πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον στις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν στην εκλογική του περιφέρεια, όμως είδε τα ποσοστά του να μειώνονται σημαντικά, καθώς οι ψηφοφόροι στράφηκαν προς ένα φιλοευρωπαϊκό κόμμα της αντιπολίτευσης.

Ο Κάμερον είχε ανακοινώσει τον προηγούμενο μήνα ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του βουλευτή, λίγες εβδομάδες αφού έχασε το δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν για την αναπλήρωση της θέσης του πρώην πρωθυπουργού στο Γούιτνεϊ στη νότια Αγγλία οι Συντηρητικοί συγκέντρωσαν 17.313 ψήφους, όμως είδαν το ποσοστό τους να μειώνεται από το 60% στο 45%, σε σύγκριση με το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών πέρυσι. Ο υποψήφιός τους Ρόμπερτ Κουρτς, ένας δικηγόρος 37 ετών, κέρδισε την έδρα του Κάμερον.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκαν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, το πιο σταθερά φιλοευρωπαϊκό κόμμα της Βρετανίας, με 11.611 ψήφους, οι οποίοι κατάφεραν να αυξήσουν κατά πολύ το ποσοστό τους και να φτάσουν το 30%.

Σύμφωνα με τον Τιμ Φάρον, επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας αποτελεί μια ξεκάθαρη απόρριψη του σκληρού Βrexit που προτείνουν οι Τόρις.

«Αυτή η εκλογική περιφέρεια ήταν μια από τις δέκα πιο σίγουρες έδρες σε όλη τη χώρα για τους Συντηρητικούς και καταποντίστηκαν», πρόσθεσε.

Οι Εργατικοί, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βρέθηκε στην τρίτη θέση με μόλις 15%.

Καταποντίστηκαν οι συντηρητικοί στην περιφέρεια του Κάμερον

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here