Κάμερες εντόπισαν 100 κοπανατζήδες δημοτικούς υπαλλήλους να ψώνιζαν και έκαναν βόλτες

Ανοικτή πληγή για την Ιταλία παραμένουν οι κοπανατζήδες δημόσιοι υπάλληλοι.

Δυο εισαγγελικές έρευνες, στους δήμους του Τζουλιάνο και της Νόλα, στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης, απέδειξαν χάρη σε κρυφές κάμερες και παρακολουθήσεις, ότι πάνω από εκατό υπάλληλοι φρόντιζαν προσωπικές τους υποθέσεις εν ώρα εργασίας!

Συγκεκριμένα, πολλοί δημοτικοί υπάλληλοι, αντί να βρίσκονται στα γραφεία τους, έπαιζαν… ξυστό, έβγαζαν βόλτα τα κατοικίδια τους, ή πήγαιναν να ψωνίσουν, κυρίως τρόφιμα. Αλλοι συνάδελφοί τους, προφανώς συνένοχοι, «χτυπούσαν», κάθε φορά, μέχρι και πέντε κάρτες αδικαιολογήτως απόντων υπαλλήλων. Στην έρευνα συμμετείχαν καραμπινιέροι με κρυφές κάμερες και παρακολούθηση των ασυνείδητων υπαλλήλων από το σπίτι τους μέχρι την δουλειά, και στη συνέχεια στις διάφορες «ιδιωτικές τους δραστηριότητες».

Θεωρητικά, θα μπορούσε να ζητηθεί στους «κοπανατζήδες εργαζόμενους» να αποζημιώσουν την τοπική αυτοδιοίκηση ή να αποφασισθεί η απόλυσή τους. Πρόσφατες περιπτώσεις, όμως, έχουν αποδείξει ότι για την απόφαση απόλυσης ενός υπαλλήλου που αποδεικνύεται ασυνείδητος ή προκαλεί ζημία στην υπηρεσία του, πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη τόσο της κυβέρνησης, όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης, κάτι που δεν είναι πάντα εύκολο να επιτευχθεί. Στο σκάνδαλο φέρεται να ενέχεται περίπου το ένα τρίτο των εργαζόμενων στους δυο δήμους αυτούς της Κάτω Ιταλίας.

Κάμερες εντόπισαν 100 κοπανατζήδες δημοτικούς υπαλλήλους να ψώνιζαν και έκαναν βόλτες

Klik.news

Read Previous

Eurogroup «βαρόμετρο», για την τελική συμφωνία και την έξοδο από την Επιτροπεία των δανειστών!

Read Next

Δόθηκαν οι εκθέσεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα- Το χρέος δεν είναι βιώσιμο

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.