Ιταλός υπουργός Οικονομικών: 190 δισ. ευρώ το μαύρο χρήμα στην Ιταλία!

0
226

Η παραοικονομία μαστίζει τις ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου! Το μαύρο χρήμα εκτιμάται ότι κάθε χρόνο φτάνει στα 40 δις ευρώ στην Ελλάδα, ενώ στην γειτονική Ιταλία το «τέρας» θεριεύει στα 190 δις ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Ιταλίας, Πιέρ Κάρλο Πάντοαν.

«Τα 190 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο αγγίζει η αδήλωτη οικονομία στην Ιταλία (…) το ποσό αυτό, αντιστοιχεί στο 12% του ΑΕΠ της χώρας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η φοροδιαφυγή εμποδίζει την κοινωνική δικαιοσύνη και την κοινωνική ένταξη», ενώ όπως επεσήμανε «παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης του Ματέο Ρέντσι στον τομέα αυτό, πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά βήματα και το όλο θέμα παραμένει κύρια προτεραιότητα».

Την ώρα που η Οικονομία της γειτονικής χώρας, ταλανίζεται από προβλήματα τόσο στην υψηλή φορολογία, όσο και στον τραπεζικό τομέα, ο ίδιος ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι  είχε αναφέρει ότι «η φορολογική πίεση στην Ιταλία βρίσκεται ακόμη σε υπερβολικά υψηλό επίπεδο, και η μείωσή της είναι ο πρώτος ουσιαστικός τρόπος για την εφαρμογή της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Τέλος, ο ίδιος επεσήμανε ότι «η οικονομική αστυνομία πρέπει να τίθεται στις υπηρεσίες του φορολογούμενου, αλλάζοντας τον τρόπο του σκέπτεσθαι, σε ότι αφορά τη σχέση του πολίτη με τη δημόσια διοίκηση».

Ιταλός υπουργός Οικονομικών: 190 δισ. ευρώ το μαύρο χρήμα στην Ιταλία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here