Η Hyundai θα παρουσιάσει στις αρχές του 2017 το αυτόνομο Ioniq

0
166

hyundai-ioniq-autonomous-concept-7

Η Hyundai επενδύει πολλά επάνω στο νέο της δημιούργημα, το Ioniq. Το sedan της Hyundai θα ξεκινήσει την καριέρα του με μία υβριδική έκδοση και μία ηλεκτρική και στο άμεσο μέλλον θα προστεθεί και μια plug-in υβριδική. Εκτός όμως από τις τεχνολογίες αιχμής που θα φέρει στον τομέα των κινητήρων, η Hyundai δεν σταματάει εκεί και επενδύει και στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

hyundai-ioniq-autonomous-concept-8

Στην έκθεση αυτοκινήτου που διεξάγετε αυτές τις μέρες στο Λος Άντζελες, η Hyundai ανακοίνωσε μια νέα προσθήκη στη γκάμα του Ioniq, που δεν είναι άλλο από ένα αυτόνομο Ioniq που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά της οικονομικής οδήγησης με αυτή της αυτόνομης οδήγησης. Το ντεμπούτο του αυτόνομου Ioniq θα γίνει στην έκθεση τεχνολογίας CES (Consumer Electronics Show), που θα γίνει τον Ιανουάριο και θα χρησιμοποιεί όλη την τεχνολογία που υπάρχει σήμερα για την αυτόνομη οδήγηση, από τα διάφορα ραντάρ μέχρι τα βοηθητικά συστήματα διατήρησης του αυτοκινήτου στη λωρίδα κυκλοφορίας του.

hyundai-ioniq-autonomous-concept-6

Οι μηχανικοί της Hyundai προσάρμοσαν ένα ραντάρ τύπου LiDAR στο μπροστινό προφυλακτήρα, χωρίς να πειράξουν τη σχεδιαστική δομή και τις μοναδικές γραμμές του Ioniq.  Το εμπρός ραντάρ είναι σε θέση να ανιχνεύσει τη θέση και την ταχύτητα των αντικειμένων που βρίσκονται μπροστά στο αυτοκίνητο και να βοηθήσει στο σχεδιασμό της διαδρομής. Μια διάταξη από τρεις κάμερες ελέγχουν την κίνηση των πεζών, τις γραμμές κυκλοφορίας και τα σήματα κυκλοφορίας. Όλα αυτά συνεργάζονται με μια κεραία GPS που αναγνωρίζει την ακριβή θέση του οχήματος, χρησιμοποιώντας χαρτογράφηση υψηλής ευκρίνειας και ένα ραντάρ που ελέγχει για τυφλά σημεία.

hyundai-ioniq-autonomous-concept-4

Σύμφωνα με την Κορεάτικη εταιρία κατά τη διάρκεια της έκθεσης CES 2017 στο Λας Βέγκας, θα υπάρχουν δύο αυτόνομα Ioniq για να μπορούν να προσφέρουν σε όποιον ενδιαφέρεται μια βόλτα στους δρόμους της πόλης.

hyundai-ioniq-autonomous-concept-5

Οι Κορεάτες δε σταμάτησαν όμως ούτε εκεί. Στα πλαίσια της προώθησης του Ioniq, η Hyundai ανακοίνωσε και την συνεργασία της με την WaiveCar, που μέσω αυτής θα προσφέρει ένα στόλο 150 ηλεκτρικών αυτοκινήτων Ioniq που θα είναι διαθέσιμα δωρεάν. Το πρόγραμμα αυτό θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2017 και αφορά την περιοχή της Σάντα Μόνικα στη Καλιφόρνια, αλλά η εταιρία εξετάζει την επέκταση του προγράμματος με άλλα 250 οχήματα σε άλλες τρεις πόλεις μέσα στο 2017. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν κράτηση του  ηλεκτρικού Ioniq μέσω του smartphone τους και θα μπορούν να το οδηγήσουν δωρεάν για δύο ώρες, από εκεί και πέρα η χρέωση θα είναι 5,99 $ για κάθε επόμενη ώρα. Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα θα είναι κάτι σαν κινητή διαφήμιση καθώς θα φέρουν διαφημιστικά αυτοκόλλητα στις πόρτες και μία ψηφιακή οθόνη στην οροφή τους. Ο οδηγός το μόνο που έχει να κάνει είναι να παραμείνει σε μια ακτίνα 32 χλμ από εκεί που παρέλαβε το αυτοκίνητο και να το επιστρέψει σε συγκεκριμένα σημεία.

Η Hyundai χτυπάει παντού και δεν αφήνει κανένα εμπορικό και τεχνολογικό πεδίο ανεκμετάλλευτο, από τα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι και την αυτόνομη οδήγηση και τα αυτοκίνητα κοινής χρήσης. Αν προσθέσουμε και τα δύο αυτόνομα Tucson με τεχνολογία κυψελών υδρογόνου που αναπτύσσει η Hyundai, τότε η γκάμα είναι πλήρης.

hyundai-ioniq-autonomous-concept

Η Hyundai θα παρουσιάσει στις αρχές του 2017 το αυτόνομο Ioniq

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here