Η οργή της ολυμπιονίκη μας για το κάψιμο της σημαίας και η περηφάνια για την πατρίδα της

0
141
Η οργή της ολυμπιονίκη μας για το κάψιμο της σημαίας και η περηφάνια για την πατρίδα της

Με μια πολύ συγκινητική φωτογραφία της γιαγιάς και του παππού της όταν εκείνη το 2000 είχε μόλις κατακτήσει το αργυρό ολυμπιακό της μετάλιο, η

Κλέλια Πανταζή έδωσε ένα δικό της μήνυμα για την πατρίδα! Η ολυμπιονίκης μας μίλησε με συγκίνηση για το πως οι παππούδες της της δίδαξαν τι σημαίνει να είσαι περήφανος για τη χώρα που ζεις και πως την έκαναν μια μέρα να θελει κι ίδια να δοξάσει την Ελλάδα

Η Κλέλια έγραψε τις σκέψεις της για την πατρίδα της  απογοητευμένη από αυτούς που χθες έκαψαν την ελληνική σημαία, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Πριν 16 χρόνια, οπως μαρτυράει η φωτο 11-11-00, στο αεροδρόμιο της Μυτιληνης, με υποδέχτηκαν παππούς και γιαγιά μαζί με πολύ απ’ όλο το νησί για να με τιμήσουν για το Ολυμπιακό μετάλλιο του Sydney..! Πόσο χαρούμενη που πρόλαβα να τους κάνω περήφανους..! Πόσο ωραίο να τους ακούς να μιλάνε για σένα με τα καλύτερα λόγια..

Θα μπορούσα να γράψω πολλή για τα συναισθήματα μου εκείνη τη μέρα, αλλά και για τώρα, τόσα χρόνια μετά, που κοιτάζω αυτή τη φώτο και μου λείπουν.. Αλλα νομίζω το χαμόγελο μου τα λέει όλα..! Και μια ιστορια..
Ήταν το 1992 καλοκαίρι στη Λεσβο. Η Βουλα Πατουλιδου παίρνει το χρυσό μετάλλιο και παρακολουθούμε την απονομή..
Ο παππούς ξαφνικά μας λεει «σηκωθείτε όρθιοι»… Ήταν η στιγμή του Εθνικού μας ύμνου.. Η στιγμή που άρχισα να καταλαβαίνω τι ειναι πατρίδα, περηφάνια, ύμνος, ελληνική σημαία.. Η στιγμη που καταλαβα οτι θα ηθελα και εγω μια μερα να σηκωσω τη σημαία ψηλα..Την ελληνικη σημαία δεν την καίμε.. Την ελληνικη την σημαία..

Η οργή της ολυμπιονίκη μας για το κάψιμο της σημαίας και η περηφάνια για την πατρίδα της

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here