Η ιδέα σου… επιχείρηση με το «be finnovative» της Εθνικής Τράπεζας!

0
80

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ                                                            

Ένα νέο πρόγραμμα, που έχει στόχο, να βοηθήσει νέες επιχειρηματίες ιδέες να ωριμάσουν και να γίνουν βιώσιμες στον ευρύτερο τομέα των χρηματο-οικονομικών συναλλαγών και από ιδέες να εξελιχθούν σε κερδοφόρες νέες επιχειρήσεις ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.

Το «be finnovative» είναι ένα πρόγραμμα που  απευθύνεται σε φοιτητές, επαγγελματίες, στελέχη επιχειρήσεων και γενικότερα οποιονδήποτε θέλει να αναπτύξει την ιδέα του ή την μεθοδολογία του σε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο.

Οι ομάδες που θα συμμετέχουν θα πρέπει να αναπτύσσουν την ιδέα τους στο ευρύτερο θεματικό πεδίο των χρηματο-οικονομικών συναλλαγών (fintech) όπως ενδεικτικά είναι τραπεζικά συστήματα, τραπεζικές συναλλαγές, συναλλαγές πληρωμών, mobile εφαρμογές, αυτοματοποιημένα customer care συστήματα (bots), mobile payments, blockchain, συστήματα e-commerce, ticketing κλπ, με εφαρμογές εκτός από τον τραπεζικό τομέα και σε άλλους δυναμικούς τομείς της οικονομίας όπως, ενδεικτικά, είναι ο τουρισμός, η αγροτική οικονομία, οι ασφάλειες, οι μεταφορές, η ενέργεια, η ναυτιλία.

Σύμφωνα με την Τράπεζα, το πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης be finnovative διοργανώνεται, σε συνεργασία με την εταιρία Crowdpolicy και την υποστήριξη δημόσιων και ιδιωτικών φορέων της οικονομίας και της κοινωνίας.

Θα παρέχεται στους συμμετέχοντες εξειδικευμένη επιχειρηματική και τεχνολογική συμβουλευτική από στελέχη με εμπειρία, bootcamps για την ανάπτυξη ειδικών δεξιοτήτων (skills), βελτίωση των ιδεών με μεθοδολογίες lean development, ανάπτυξη MVP και prototypes, συνεργασία με μέντορες και επιχειρήσεις και συνέργειες με επιταχυντές από το εξωτερικό. Μέσω του προγράμματος θα αξιοποιηθεί το open banking API της Εθνικής Τράπεζας για τη δημιουργία νέων εφαρμογών.

Το πρόγραμμα δύναται να παρέχει στους συμμετέχοντες πρόσθετους πόρους, όπως υπηρεσίες cloud, δυνατότητες χρηματοδότησης και συμβόλαια υπηρεσιών με την Τράπεζα. Ο be finnovative είναι impact accelerator και ως εκ τούτου οι συμμετέχοντες δεν έχουν υποχρέωση έναντι των διοργανωτών για ανταποδοτικές παροχές.

Λεπτομέρειες για τον 1ο κύκλο το πρόγραμμα για το έτος 2016 – 2017 και τη διαδικασία για την επιλογή των συμμετεχόντων θα ανακοινωθούν Σύντομα, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στη λίστα ενημέρωσης στη διεύθυνση https://goo.gl/ub50aF.

Η ιδέα σου… επιχείρηση με το «be finnovative» της Εθνικής Τράπεζας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here