«Η Ελλάδα εκπλήσσει με την οικονομική της ανάπτυξη», γράφουν οι Financial Times

0
169

, που βλέπουν μία εντυπωσιακή εκτίναξη της οικονομικής ανάπτυξης κατά το δεύτερο τρίμηνο. Μία πορεία ανάκαμψης η οποία αν και δεν γίνεται με ταχύς ρυθμούς, πραγματοποιείτε κόντρα στις  ασφυκτικές πιέσεις του αρνητικού διεθνούς κλίματος και των υφεσιακών μέτρων σε φορολογία και ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με τους ξένους αναλυτές, η Ελλάδα κατάφερε αύξηση της παραγωγής κατά 0,3% κατά το δεύτερο τρίμηνο, σε αντίθεση με τις προβλέψεις για μείωση 0,2%. Επίσης, «αναθεώρησε επίσης προς τα επάνω τους αριθμούς για το πρώτο φετινό τρίμηνο, από μείωση 0,5% σε μείωση 0,1%».

Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει  πως η οικονομική ανάπτυξη έχει ζωτική σημασία για να μειωθεί το ελληνικό χρέος, που τρέχει με 180% του ΑΕΠ.

Όλα αυτά σε μία οικονομία που «συρρικνώθηκε κατά σχεδόν 30% αφότου άρχισε η χρηματοοικονομική κρίση το 2008, όμως παρατηρητές λένε πως ελπίζουν ότι η ανάκαμψη είναι τώρα ορατή».

Υλοποιώντας ένα δύσκολο πακέτο μεταρρυθμίσεων η κυβέρνηση έχει στόχο την πορεία της ανάκαμψης να την ακολουθήσει η επιστροφή στην Ανάπτυξη και  οι περισσότεροι διεθνείς οργανισμοί, τονίζουν οι Financial Times περιμένουν πως η χώρα θα επιστρέψει τον ερχόμενο χρόνο και στην ανάπτυξη, αν και δεν συμφωνούν για τον ρυθμό των αυξήσεων.

«Η Ελλάδα εκπλήσσει με την οικονομική της ανάπτυξη», γράφουν οι Financial Times

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here