Εντουάρ Φιλίπ: Η νέα κυβέρνηση σχηματίστηκε για να διαρκέσει

0
60

Φιλίπ

Ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ δήλωσε σήμερα στο δίκτυο France Inter ότι, η νέα κυβέρνηση που διορίστηκε χθες «προφανώς σχηματίστηκε για να διαρκέσει» πέραν των βουλευτικών εκλογών, υποσχόμενος ότι θα δεσμευτεί στην εκστρατεία του Εμανουέλ Μακρόν «η πλειοψηφία την οποία αυτός χρειάζεται».

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης υποστήριξε μια νέα εκτελεστική εξουσία «όπως την πολιτική επανασύνθεση που τώρα διεξάγουμε» με τον αρχηγό του κράτους, με μέλη που προέρχονται από την αριστερά, το κέντρο, τη δεξιά και την κοινωνία των πολιτών».

Όταν ρωτήθηκε αν η νέα ομάδα σχηματίστηκε για να διεξαγάγει εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές (11 και 18 Ιουνίου) ή για να διαρκέσει, ο δήμαρχος των Ρεπουμπλικανών στη Χάβρη δήλωσε ότι πρόκειται «προφανώς» για τη δεύτερη επιλογή.

«Υπάρχουν βουλευτικές εκλογές… ουσιαστικές, που καθορίζουν όλα αυτά που θα συμβούν στη συνέχεια. Ωστόσο η κυβέρνηση είναι εδώ για να διοικήσει, εδώ για να ετοιμάσει αυτή την ανασυγκρότηση, εδώ για να ενσαρκώσει κάτι, εδώ για να ξεκινήσει έργα», τόνισε.

Εντουάρ Φιλίπ: Η νέα κυβέρνηση σχηματίστηκε για να διαρκέσει