ΕΛ.ΑΣ: Διέθεταν Αστυνομικούς σε υπηρεσία φύλαξης αλλοδαπού με φυματίωση- Επείγουσα διαταγή για έλεγχο Μαντού

0
99

Επείγουσα διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ προς Αστυνομική Διεύθυνση της Αττικής, να μεταβούν οι Αστυνομικοί της υπηρεσίας για έλεγχο «Μαντού», οταν κρατούμενος βγήκε θετικός… σε βαριά φυματίωση.

Μέχρι πριν από μερικές μέρες- σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του nantiareport.gr- αλλοδαπός κρατούμενος παρέμενε σε νοσηλεία στο Νοσοκομείο επι της Λεωφόρου Μεσογείων. Επί 24ωρου βάσεως δυο Αστυνομικοί σε κάθε βάρδια, εκτελούσαν σε διατεταγμένη διάθεση, υπηρεσία στη φύλαξη του κρατουμένου.
Οι Αστυνομικοί που εκτελούσαν υπηρεσία στατικής φύλαξης κρατουμένου ανήκαν σε υπηρεσίες  Α,Τ. (Κορωπί, Παιανία, Παπάγου, Χαλάνδρι, Αγια Παρασκευη κ.α) της ΔΑΒΑΑ.
Όπως προέκυψε από τις εργαστηριακές ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο αλλοδαπός κρατούμενος- εκ των υστέρων- νοσεί από βαριά φυματίωση. Άμεσα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Κατόπιν εορτής, λοιπόν, χθες (07/09), διαβιβάστηκε γραπτή διαταγή στη ΔΑΒΑΑ, σύμφωνα με την οποία διατάσσεται ΟΛΟ το ένστολο προσωπικό που εκτέλεσαν υπηρεσία σε φύλαξη του αλλοδαπού κρατούμενου ή βρέθηκαν στο χώρο, να μεταβούν στο κτήριο της Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ώστε να υποβληθούν σε τέστ φυματίωσης (mantoux).
Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες, περισσότεροι από 30 είναι ο συνολικός αριθμός των Αστυνομικών που βρέθηκαν στο χώρο, εκτελώντας υπηρεσία.

«Πρόκειται για ανθρώπους, εργαζόμενους, με οικογένειες, παιδιά.. Δεν μπορεί το ενδεχόμενο να βρεθεί θετικός κάποιος συνάδελφος στο στέλεχος του ιού, και χωρίς να το γνωρίζει να συνεχίζει να έχει κοινωνική ζωή με ότι αυτό συνεπάγεται.. Μας έχουν αναθέσει ένα έργο για το οποίο δεν έχουμε σχετική εμπειρία και δεν ανήκει στις αρμοδιότητές μας, χωρίς εμβόλια χωρίς ενημέρωση.. Ό,τι κάνει ο καθένας είναι με προσωπικό κόστος και πρωτοβουλία, καμιά μέριμνα της Υπηρεσίας ή της πολιτείας», επισημαίνει ανώτατος Αξιωματικός του Αρχηγείου ερωτηθείς σχετικά.

πηγή

ΕΛ.ΑΣ: Διέθεταν Αστυνομικούς σε υπηρεσία φύλαξης αλλοδαπού με φυματίωση- Επείγουσα διαταγή για έλεγχο Μαντού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here