Δεν θα παραστεί στην κηδεία του Κάστρο η εξόριστη αδελφή του

0
72

Δεν θα πάει στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο η αδελφή του, Χουανίτα, η οποία ζει εξόριστη στο Μαϊάμι από τη δεκαετία του ’60.
«Ουδέποτε επέστρεψα στη νήσο, ούτε σχεδιάζω να το κάνω», ανέφερε η Κάστρο σε μια γραπτή δήλωσή της που δημοσίευσε η εφημερίδα Nuevo Herald. «Δεν χαίρομαι για τον θάνατο κανενός ανθρώπου, πολύ λιγότερο όταν πρόκειται για κάποιον που έχει το αίμα μου και το επώνυμό μου (…) Ούσα αδελφή του Φιντέλ, βιώνω αυτές τις στιγμές την απώλεια ενός ανθρώπου που ήταν αίμα μου», πρόσθεσε.

Η είδηση του θανάτου του Κάστρο έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς από πολλά μέλη της κοινότητας των Κουβανών εξόριστων στο Μαϊάμι.

Ο Φιντέλ και ο νυν πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ είναι γόνοι μιας οικογένειας με συνολικά επτά παιδιά. Από αυτά η Χουανίτα, γεννημένη το 1933, ήταν η μόνη η οποία είχε καταγγείλει δημόσια το καθεστώς.

Η Χουανίτα Κάστρο ζει εξόριστη στο Μαϊάμι από το 1964 και επικρίνει συχνά το καθεστώς στην Αβάνα. Με κωδική ονομασία «Ντόνα», είχε συνεργαστεί με τη CIA σε διάφορα σχέδια με σκοπό την ανατροπή του αδελφού της.

Δεν θα παραστεί στην κηδεία του Κάστρο η εξόριστη αδελφή του

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here