Δεν έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας ο Κ. Μητσοτάκης

0
104
Δεν έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας ο Κ. Μητσοτάκης

Την Βουλγαρία επισκέφτηκε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Συναντήθηκε με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ, ενώ αναμένοταν να γίνει δεκτός και από τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ. Όμως, τελικά δεν έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Βουλγαρίας…

Σύμφωνα με το olympia. gr, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Ρούμεν Ράντεφ, δεν δέχθηκε να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, Στο ίδιο site, ως λόγος της «πόρτας» που έριξε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, είναι ότι θεωρεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πρόσωπο της διαπλοκής και δεν ήθελε να φωτογραφηθεί με έναν Ελληνα πολιτικό που κατηγορούσε την χώρα του στους Βούλγαρους επιχειρηματίες. Τελικά κατάφερε να συναντήσει τον απερχόμενο Πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλέβνελιεφ που παραδίδει την προεδρία σε λίγες μέρες.

Ενώ στο χθεσινό του ταξίδι, συνάντησε τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος είναι υπό παραίτηση καθώς η Κυβέρνηση μειοψηφίας της οποίας προΐσταται δεν κατάφερε να εκλέξει την υποψήφια Τσέσκα Τσάτσεβα που είχε προτείνει για πρόεδρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε σε Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη γειτονική χώρα και ανέφερε «Μόνο η γενναία μείωση των φορολογικών συντελεστών στα επιχειρηματικά κέρδη μπορεί να αποτελέσει ικανό κίνητρο για να αυξηθεί σημαντικά το επίπεδο των επενδύσεων στην Ελλάδα». Ενώ, θεώρησε ότι ελληνικές επιχειρήσεις στην Βουλγαρία «αποτελούν παράδειγμα εξωστρέφειας και επιχειρηματικότητας» και προσέθεσε ότι «είναι επιχειρήσεις, οι οποίες ξέφυγαν από τα στενά όρια της Ελλάδας και αποφάσισαν να επενδύσουν εκτός Ελλάδας, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δική τους δυναμική».

 

Δεν έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας ο Κ. Μητσοτάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here