Δείτε που διαθέτει 20 εκατομμύρια δολάρια ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο!

0
115

Τουλάχιστον 100 οργανισμοί οι οποίοι έχουν ως βασική λειτουργία τις  περιβαλλοντικές δράσεις χρηματοδοτήθηκαν με 20 εκατομμύρια δολάρια από το ίδρυμα του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο.

Οι νέες δωρεές, από τη διατήρηση της άγριας ζωής μέχρι και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ιθαγενών, θα αυξήσουν την οικονομική βοήθεια του ιδρύματος σε πάνω από 80 εκατ. δολάρια από το 1998.

O βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, στην διάρκεια ενός συνεδρίου με θέμα το κλίμα, δήλωσε ότι: «Όλα αυτά παρουσιάζονται στον κόσμο ξανά και ξανά εδώ και δεκαετίες. Πολύ απλά, το κάνουμε για τον εαυτό μας, για τον πλανήτη μας και για το μέλλον μας και το κόστος της αδράνειας γίνεται ολοένα και πιο φανερό».

«Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι πολιτικοί σε κάθε έθνος στη Γη είναι το εξής: έχουμε την τεχνολογία να καλύψουμε το 100% των ενεργειακών μας αναγκών χρησιμοποιώντας καθαρές, ανανεώσιμες και οικονομικά αποδοτικές πηγές που είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή», είπε και πρόσθεσε: «Αυτό που λείπει σε ορισμένες χώρες είναι οι κυβερνητικές πολιτικές που θα θέσουν τολμηρούς στόχους και περισσότερες πρωτοβουλίες από τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να προσελκύσουν αυτή την τεράστια ευκαιρία, να γίνουν οι κινητήριοι μοχλοί της καινοτομίας, να επενδύσουν σε αυτές τις καθαρές θέσεις εργασίας και να κατανοήσουν την οικονομική δυναμική τους για το μέλλον».

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο διάσημος ηθοποιός είναι αρκετά ευαισθητοποιημένος όσον αφορά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που προκαλούν οι συνεχείς κλιματικές αλλαγές. Μάλιστα, γύρισε τον κόσμο ψάχνοντας απαντήσεις για την κλιματική αλλαγή και παρουσίασε τα όσα έμαθε στο ντοκιμαντέρ «Before The Flood». Το ντοκιμαντέρ είναι μια παραγωγή του Μάρτιν Σκορσέζε, με σκηνοθέτη τον Φίσερ Στίβενς και μετά την πρεμιέρα του στο «National Geographic», μπορεί να το παρακολουθήσει κανείς δωρεάν στο διαδίκτυο.

1

 

Δείτε που διαθέτει 20 εκατομμύρια δολάρια ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο!