Δείτε που απαγορεύεται η κυκλοφορία των πολιτών εξαιτίας των.. βαμπίρ!

0
128

Σάλος έχει δημιουργηθεί εξαιτίας σειράς  δολοφονικών επιθέσεων οι οποίες αποδίδονται σε βαμπίρ! Η κυβέρνηση της χώρας απαγορεύει την κυκλοφορία για δέκα ώρες την ημέρα προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω δολοφονικές επιθέσεις…

Απαγόρευση κυκλοφορίας επιβάλλεται στο Μαλάουι, ως αποτέλεσμα των πέντε δολοφονικών επιθέσεων κατά ανθρώπων, οι οποίοι θεωρήθηκαν… βαμπίρ.

Ειδικότερα, κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας απαγορεύει την κυκλοφορία για δέκα ώρες κάθε ημέρα, από τις 7 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα (τοπική ώρα) ώστε να αποφευχθούν και άλλες τέτοιες δολοφονικές επιθέσεις.

Πριν από λίγες ημέρες, τα Ηνωμένα Έθνη αναγκάστηκαν να αποσύρουν το προσωπικό τους από τις δύο περιφέρειες, στα νότια της αφρικανικής χώρας.

Στην έκθεσή του ο Οργανισμός, αναφέρει ότι οι φήμες για ύπαρξη βρικολάκων φαίνεται να ξεκίνησαν στην γειτονική Μοζαμβίκη και εξαπλώθηκε σε όλο μήκος των συνόρων με το Μαλάουι, στις περιφέρειες Mulanje και Phalombe.

Συνέστησε την «προσωρινή αναστολή των δραστηριοτήτων των ΗΕ στην περιοχή μέχρι την ομαλοποίηση της κατάστασης».

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό  ποια είναι η αιτία για τις φήμες αυτές, όμως, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύει το πρακτορείο Reuters, χωρικοί έχουν στήσει οδοφράγματα προκειμένου να «πιάσουν τα βαμπίρ».

Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Οργανισμός να μεταφέρει το προσωπικό του σε πιο ασφαλή σημεία, για  να αποφευχθεί το κακό.

Σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ ο πρόεδρος του Μαλάουι, Πίτερ Μουταρίκα, έχει διατάξει έρευνα για τις δολοφονίες, αναφέροντας στην ανακοίνωσή του ότι η υπόθεση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική και απασχολεί ολόκληρη την κυβέρνηση.

Πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις και οργανώσεις αρωγής δραστηριοποιούνται στο Μαλάουι, μία από τις πιο φτωχές χώρες στον κόσμο, με ορισμένες από αυτές να έχουν αναστείλει τις δραστηριότητές τους.

Το μορφωτικό επίπεδο είναι εξαιρετικά χαμηλό και έτσι η πίστη στη μαγεία παραμένει ακόμα και στις μέρες μας ζωντανή! Να σημειωθεί μάλιστα, ότι ανάλογο περιστατικό  με φήμες για βρικόλακες είχε ξανασυμβεί  και το 2002.

Δείτε που απαγορεύεται η κυκλοφορία των πολιτών εξαιτίας των.. βαμπίρ!