Β. Ντομπρόβσκις: Το ελληνικό πρόγραμμα λειτουργεί πολύ καλά!

0
131

Όλα πάνε καλά στο ελληνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με τα όσα είπε  ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις σε ομιλία του «Peterson Institute» στις ΗΠΑ, με θέμα την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον Λετονό πολιτικό το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) έχει μία πιο απαισιόδοξη άποψη για το θέμα του χρέους.

Ανάμεσα σε άλλα ανέφερε ότι «η ελληνική οικονομία επιστρέφει στην ανάπτυξη και ολοκληρώνουμε το έργο όσον αφορά στην πληρωμή μιας δεύτερης επί μέρους δόσης, ενώ προετοιμάζουμε τη δεύτερη αξιολόγηση».

Για το καυτό θέμα των ημερών, είπε ότι « πράγματι, υπάρχουν ανησυχίες όσον αφορά τη βιωσιμότητα. Το θέμα είναι το μέγεθος αυτών των ανησυχιών και σε αυτό φαίνεται ότι έχουμε κάπως διαφορετική ανάλυση από το ΔΝΤ, που φαίνεται να έχει μια πολύ πιο απαισιόδοξη άποψη για το ελληνικό χρέος. Αυτό προέρχεται από μια πολύ πιο απαισιόδοξη άποψη για τις οικονομικές και δημοσιονομικές επιδόσεις της Ελλάδος».

Αλλά αυτή δεν είναι η πραγματικότητα σύμφωνα με τα στοιχεία της ελληνικής Οικονομίας που επικαλέστηκε, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα σημείωσε καλύτερες επιδόσεις από τις αναμενόμενες και φέτος φαίνεται ότι θα φθάσει τους δημοσιονομικούς στόχους και θεωρούμε ότι η τόση απαισιοδοξία στην ανάλυση του ΔΝΤ, δεν θα επιβεβαιωθεί».

 

 

Β. Ντομπρόβσκις: Το ελληνικό πρόγραμμα λειτουργεί πολύ καλά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here