Αποκάλυψη: Τούρκοι στρατιώτες του ΝΑΤΟ ζήτησαν άσυλο μετά το πραξικόπημα

0
114

Σημαντικός αριθμός Τούρκων στρατιωτών και αξιωματικών που μετέχουν σε αποστολές του ΝΑΤΟ σε διάφορες χώρες, ζήτησαν άσυλο μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, αποκάλυψε την Παρασκευή ο γ.γ. της Βορειοατλαντικής Ένωσης, Γιενς Στόλτενμπεργκ.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο Αμερικανός επικεφαλής σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, «οι Τούρκοι στρατιώτες απευθύνθηκαν στις κυβερνήσεις των κρατών που βρίσκονταν, ζητώντας άσυλο» και συμπλήρωσε πως «πάγια τακτική του ΝΑΤΟ είναι να επιτρέπει την αξιολόγηση κάθε αιτήματος στις χώρες αυτές, καθώς κρίνεται ως εθνικό θέμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι Τούρκοι αξιωματικοί και στρατιώτες ζήτησαν άσυλο στο Βέλγιο και κάποιοι άλλοι, δίχως να διευκρινίζεται ο αριθμός τους, απευθύνθηκαν στις γερμανικές αρχές, καθώς βρίσκονταν στις βάσεις του ΝΑΤΟ στη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, πάνω από 400 στρατιωτικοί και υπάλληλοι του ΝΑΤΟ κλήθηκαν να επιστρέψουν στην Άγκυρα, πολλοί εκ των οποίων όμως, δεν το έπραξαν.

Η τουρκική κυβέρνηση, με απόφαση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απέλυσε ή απέταξε τουλάχιστον 110.000 μέλη των ένοπλων δυνάμεων, ενώ 36.000 άτομα παραπέμφθηκαν σε δίκη.

Αποκάλυψη: Τούρκοι στρατιώτες του ΝΑΤΟ ζήτησαν άσυλο μετά το πραξικόπημα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here