Απλούστερη έγινε η διαδικασία, επιδότησης ξενοδοχοϋπαλλήλων

0
114

Οι διαδικασίες επιδότησης των ξενοδοχοϋπαλλήλων, απλουστεύτηκαν (με τη ψήφιση  του άρθρου 55 του Ν. 4430/2016) και στο εξής θα χρειάζεται η έκδοση μίας μόνο υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό των δικαιούχων της επιχορήγησης. Το θέμα ήταν το επίκεντρο της συζήτησης, στην συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Εργασίας, η αναπληρώτρια υπουργός, Ράνια Αντωνοπούλου με τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό.

 Οι διαδικασίες επιδότησης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που συνεχίζουν να λειτουργούν και να απασχολούν εργαζόμενους και κατά την περίοδο περιορισμού ή αναστολής της δραστηριότητας τους, είναι ένα θέμα που απασχολεί εντόνως την αγορά.

 Από το υπουργείο Εργασίας, σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα απαιτείτο ξεχωριστή υπουργική απόφαση για κάθε αίτημα επιχορήγησης που υπέβαλε η κάθε επιχείρηση. Όμως μετά τον νέο νόμο, η διαδικασία επιταχύνεται και οι επιχειρήσεις συγκεντρώνονται από τον ΟΑΕΔ σε ενιαίο πίνακα και λαμβάνουν την επιχορήγηση  με την έκδοση μιας και μόνο υπουργικής απόφασης.

 Περιορισμός, υπάρχει στο ύψος της επιχορήγησης, που  δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από τα ποσά των επιδομάτων ανεργίας που θα κατέβαλε ο ΟΑΕΔ στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων, αν έπαυαν να απασχολούνται κατά τη διάρκεια του περιορισμού ή της αναστολής της δραστηριότητας της επιχείρησης.

Απλούστερη έγινε η διαδικασία, επιδότησης ξενοδοχοϋπαλλήλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here