Αν θέλετε να πάρετε διαζύγιο τότε πρέπει να ταξιδέψετε σε αυτή την χώρα!…

0
88

Είναι ένας από τους πλέον δημοφιλέστερους προορισμούς των νεόνυμφων, κυρίως για το εξωτικό του τοπίο και των μαγευτικών παραλίων. Παράλληλα όμως, οι Μαλδίβες φημίζονται για τον μεγάλο αριθμό διαζυγίων – για την ακρίβεια κατέχουν και το σχετικό Ρεκόρ Γκίνες στα περισσότερα διαζύγια. Συγκεκριμένα κάθε χρόνο υπολογίζεται πως παίρνουν διαζύγιο 10,97 στους 1.000 κατοίκους.

Σύμφωνα με έκθεση που έγινε και δημοσιεύτηκε από τον ΟΗΕ, αναφέρει ότι στις Μαλδίβες οι γυναίκες στην ηλικία των 30 ετών έχουν τουλάχιστον  τρία διαζύγια. Γιατί όμως είναι αυξημένο το ποσοστό  των διαζυγίων σε μια χώρα που αποτελεί δημοφιλή προορισμό για ταξίδι του μέλιτος; Οι μελέτες αναφέρουν ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι που εξηγούν γιατί στις Μαλδίβες ο δείκτης διαζυγίων είναι 10.97% ετησίως για κάθε 1.000 κατοίκους.

Βασική αιτία αυτού είναι , πως οι Μαλδίβες, όντας μια μουσουλμανική κοινωνία, οι προγαμιαίες σχέσεις αποτελούν ακόμα και σήμερα ένα θέμα ταμπού, αυτό οδηγεί τις γυναίκες να παντρεύονται νωρίς και πολλές φορές να οδηγούνται στο διαζύγιο. Επιπλέον, σε αυτό οδηγούνται και λόγω του μεγαλύτερου ποσοστού γυναικών που βγαίνουν στην αγορά εργασίας.

Η  Ρωσία , έρχεται στην δεύτερη θέση στα διαζύγια με ποσοστό 4.5% ετησίως για κάθε 1.000 κατοίκους και στην τρίτη θέση η Αρούμπα στην Καραϊβική με ποσοστό 4.4% ετησίως. Οι χώρες με τα λιγότερα διαζύγια στον κόσμο είναι εκείνες όπου η πλειοψηφία των πολιτών είναι καθολικοί, όπως η Κολομβία, η Ιρλανδία και η Χιλή. Στις μουσουλμανικές χώρες με τα λιγότερα διαζύγια ανήκει η Λιβύη, το Μπαχρέιν και το Ουζμπεκιστάν.

1

 

Αν θέλετε να πάρετε διαζύγιο τότε πρέπει να ταξιδέψετε σε αυτή την χώρα!…