Αντίστροφη μέτρηση για νέο χειρόφρενο στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ – Νέα τριμερής συνάντηση

0
130
Αντίστροφη μέτρηση για νέο χειρόφρενο στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ - Νέα τριμερής συνάντηση

Επιπλέον στοιχεία, επί των εγγράφων που έχει καταθέσει και τα οποία αποδεικνύουν τις οφειλές του ελληνικού Δημοσίου στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, απέστειλε το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών η διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Ο πρόεδρός τηου Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης, υπογράμμισε στο ΑΜΠΕ: «Ευελπιστώ ότι δεν θα χρειαστούν άλλα έγγραφα και διευκρινίσεις και εντός της επόμενης εβδομάδας θα συνεδριάσει εκ νέου η τριμερής επιτροπή, έτσι ώστε να ανάψει άμεσα το πράσινο φως, να λάβουμε χρήματα, για να τα καταβάλουμε κατά προτεραιότητα στους λογαριασμούς των εργαζομένων της επιχείρησης, που στις 12/10 κλείνουν δύο μήνες απλήρωτοι».

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη συνάντηση της τριμερούς επιτροπής στις 30/9 στην Αθήνα, στην οποία συμμετείχαν στελέχη των υπουργείων Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, είχε χαρακτηρισθεί από τον κ. Στεφανίδη «γόνιμη και εποικοδομητική». Ειδικότερα είχε αναφέρει: «Έγινε ένας εποικοδομητικός διάλογος σε χαμηλούς τόνους και όλοι οι συμμετέχοντες έδειξαν τη διάθεσή τους να εντοπιστούν τα ζητήματα και να βρεθούν οι λύσεις αναφορικά με τις οφειλές του Δημοσίου στον Οργανισμό».

Πάντως, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση έχουν στείλει σαφές μήνυμα ότι εάν δεν πληρωθούν έως τις 12/10 θα τραβήξουν και πάλι χειρόφρενο, όπως είχε επισημάνει πρόσφατα και ο πρόεδρος του συνδικάτου τους, Δημήτρης Τσερμενίδης. Εξάλλου, ο επικεφαλής του ΟΑΣΘ επανέλαβε ότι προκειμένου να αποφευχθεί νέος κύκλος κινητοποιήσεων και να μείνει και πάλι ο νομός Θεσσαλονίκης χωρίς αστικά λεωφορεία θα μπορούσε το Δημόσιο να εφαρμόσει το πρακτικό συμφιλίωσης που είχε υπογράψει στις 25/8 και η γενική γραμματέας επί θεμάτων Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Θεοπίστη Πέρκατου, πρακτικό που αφορούσε την εκταμίευση προκαταβολής από το ελληνικό Δημόσιο για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Αντίστροφη μέτρηση για νέο χειρόφρενο στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ – Νέα τριμερής συνάντηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here