Αλεξιάδης: Αντικείμενο διαπραγμάτευσης ο νέος φόρος για τα ακίνητα

0
127

Την άποψη ότι η κυβέρνηση αν και εφαρμόζει τον ΕΝΦΙΑ, δεν υπερασπίζεται το DNA του φόρου αυτού επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

«Δεν ήταν πολιτική μας επιλογή αλλά πολιτική αναγκαιότητα», είπε ο Τρύφων Αλεξιάδης ο οποίος επανήλθε στη «γραμμή» ότι την παραμονή του ΕΝΦΙΑ ψήφισαν 221 βουλευτές το καλοκαίρι του 2015 όταν είπαν «ναι» στο νόμο που προβλέπει εισπραξιμότητα 2,65 δισεκατομμυρίων ευρώ για τον φόρο από τα ακίνητα.

Όσο για το τι φόρο θα κληθούν να πληρώσουν το 2017 οι ιδιοκτήτες για τα ακίνητά τους ο Τρύφων Αλεξιάδης είπε ότι «θα δούμε, αυτό είναι αντικείμενο της διαπραγμάτευσης».

Απαντώντας, για την έκδοση των εκκαθαριστικών είπε ότι αυτή θα γίνει σε λίγες ημέρες επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι 600.000 ιδιοκτήτες θα επιβαρυνθούν πάνω από 1.000 ευρώ.

Καλώντας τους πολίτες να πληρώνουν τους φόρους τους ο Τρύφων Αλεξιάδης είπε ότι «για να μπορέσουμε να πάμε σε άλλη εποχή πρέπει να υλοποιηθεί το Μνημόνιο».

Όσον αφορά στο νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα και το νομοσχέδιο για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων είπε ότι θα είναι τα πρώτα που θα κατατεθούν μόλις ανοίξει ξανά η Βουλή ενώ ειδικά για τις αποδείξεις υπογράμμισε ότι οι πολίτες πρέπει να ζητούν και να κρατάνε αποδείξεις αν και δεν υπάρχει σχετική διάταξη.

Τέλος, ο Τρύφων Αλεξιάδης ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορούμε να έχουμε συνέχεια ρυθμίσεις των 100 δόσεων» καλώντας τους πολίτες «για τα καινούργια χρέη να τα ρυθμίζουν με βάση τις ισχύουσες διατάξεις».

Αλεξιάδης: Αντικείμενο διαπραγμάτευσης ο νέος φόρος για τα ακίνητα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here