Έρχεται νέος φορέας για το Κτηματολόγιο!

0
182

 Γ. Σταθάκης: Όχι άλλες καθυστερήσεις στη κτηματογράφηση της χώρας

  «Άμεση προτεραιότητα η ολοκλήρωση της κτηματογράφησης της χώρας, χωρίς άλλες καθυστερήσεις και παρεμβολές», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, κατά την συνάντησή του με το Σωματείο Εργαζομένων στο Κτηματολόγιο (ΣΕΚΤ).  Έρχεται «μεγάλη τομή» που φέρνει τη δημιουργία νέου ενοποιημένου φορέα, ο οποίος θα αναλάβει την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου.

 Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Σταθάκης αποκάλυψε ότι ο νέος  ενιαίος φορέας, που θα αναλάβει «το κρίσιμο για τη χώρα αναπτυξιακό έργο, θα είναι μετεξέλιξη  της Ανώνυμης Εταιρίας «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση» (ΕΚΧΑ), θα έχει δημόσιο χαρακτήρα και θα διασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας, καθώς και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, υπό το καθεστώς του ενιαίου μισθολογίου».

 Όπως έγινε γνωστό μετά την συνάντηση, ο νέος φορέας θα ανήκει στην εποπτεία του υπουργείου Ενέργειας και θα προκύψει από τη συγχώνευση των υφιστάμενων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων.

 Αυτό που τονίζεται από το υπουργείο, είναι ότι θετική εξέλιξη σε αυτή την κατεύθυνση είναι το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών για το έργο «ΚΤΙΜΑ 16», που αφορά  στην κτηματογράφηση του 50% της χώρας. Η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων.

Έρχεται νέος φορέας για το Κτηματολόγιο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here