Φωτιά τεραστίων διαστάσεων στο μοναδικό διυλιστήριο της Νικαράγουα

0
47

Νικαράγουα

Ο καπνός έφθανε σχεδόν τα τρία χιλιόμετρα σε ύψος – Προς το παρόν, δεν υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες

Η πυρκαγιά ξέσπασε την Τετάρτη, όταν εξερράγη μια δεξαμενή καυσίμων χωρητικότητας 144.000 βαρελιών στο διυλιστήριο της εταιρείας Puma Energy στο Πουέρτο Σαντίνο, 70 χλμ. βορειοδυτικά της Μανάγκουας στη Νικαράγουα.

Την Πέμπτη τη νύχτα, η φωτιά εξαπλώθηκε σε μια δεύτερη δεξαμενή, που επίσης εξερράγη, αναγκάζοντας τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να απομακρυνθούν προσωρινά από την περιοχή, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Canal 8.

Ο καπνός έφθανε σχεδόν τα τρία χιλιόμετρα σε ύψος και μεταφέρθηκε με κατεύθυνση προς τη θάλασσα.

«Προς το παρόν, δεν υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες», δήλωσε ο συνδιευθυντής του εθνικού συστήματος πρόληψης καταστροφών (SINAPRED), ο Γκιγιέρμο Γκονσάλες, στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal 4. Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να μην παραμένουν τουλάχιστον ένα χιλιόμετρο μακριά από τον χώρο όπου συνέχιζε να μαίνεται η πυρκαγιά.

Οι κατοικίες που βρίσκονται κοντά στο διυλιστήριο, στις οποίες ζουν περίπου 6.000 άνθρωποι, δεν έχουν υποστεί ζημιές, ανέφερε ακόμη ο Γκονσάλες.

Οι αρχές έχουν θέσει σε ετοιμότητα πολλά κέντρα στέγασης για την περίπτωση που ο άνεμος αλλάξει κατεύθυνση ή η πυρκαγιά απειλήσει κοντινά οικήματα.

Το διυλιστήριο αυτό, το μοναδικό στη Νικαράγουα, αγοράστηκε το 2011 από την εταιρεία Puma Energy, η οποία εδρεύει στην Ελβετία, από την αμερικανική Esso.

Φωτιά τεραστίων διαστάσεων στο μοναδικό διυλιστήριο της Νικαράγουα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here