Υποχρεωτικά μαθήματα κολύμβησης στα δημοτικά σχολεία από τη νέα χρονιά

0
60

Σχόλιο Dreamworks:  όχι ότι αντιτίθεμαι στο «κάτι παραπάνω» αλλά μήπως, λέω μήπως, θα έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα στην ΠΑΙΔΕΙΑ και την ΑΓΩΓΗ?  Επίσης, μήπως μας βλέπουν ως εν δυνάμει μετανάστες με βάρκες σε μερικά χρόνια και γι’ αυτό μας προετοιμάζουν?  Και ύστερα σου λένε ότι το κράτος δε νοιάζεται για τον πολίτη…
                                                                    

Η πετυχημένη πιλοτική εφαρμογή της διδασκαλίας του αντικειμένου της κολύμβησης, στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Αττικής, άνοιξε το δρόμο για την καθολική υλοποίηση του προγράμματος.
Από το νέο σχολικό έτος οι μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων όλης της χώρας, που απέχουν μέχρι και 25 χιλιόμετρα από το χώρο διεξαγωγής του μαθήματος και της Δ’ τάξης σε ειδικές περιπτώσεις θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν το αντικείμενο της κολύμβησης.
Ο αριθμός των μαθημάτων θα είναι 10 – 12 εντός της σχολικής χρονιάς και τα μαθήματα θα ολοκληρώνονται σε ένα τρίμηνο εκτός και αν υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις, π.χ. λόγω καιρικών συνθηκών, οπότε θα δίνεται η δυνατότητα ολοκλήρωσής τους σε περισσότερο από ένα τρίμηνο.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Κάθε μάθημα θα υλοποιείται εντός συνεχόμενου διδακτικού δίωρου και το διδακτικό δίωρο θα περιλαμβάνει τον χρόνο μετάβασης των μαθητών από και προς τον χώρο διεξαγωγής του μαθήματος και την χρονική διάρκεια διδασκαλίας του αντικειμένου.
Το περιεχόμενο του μαθήματος έχει εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
Σε κάθε εκπαιδευτικό δίωρο θα συμμετέχει ένα τμήμα της σχολικής μονάδας που θα συνοδεύεται από τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής του τμήματος.
Υπεύθυνοι για τη διδασκαλία της κολύμβησης θα είναι τρεις μόνιμοι εκπαιδευτικοί ή/και αδιόριστοι πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής, με ειδικότητα στην κολύμβηση, προκειμένου να τηρηθεί η αναλογία 10:1 μαθητών ανά καθηγητή-προπονητή.

Υποχρεωτικά μαθήματα κολύμβησης στα δημοτικά σχολεία από τη νέα χρονιά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here