Συνελήφθησαν 18 άτομα μέσα σε μια ημέρα στη Θεσσαλονίκη

0
248
Συνελήφθησαν 18 άτομα μέσα σε μια ημέρα στη Θεσσαλονίκη

Στο ευρύτερο πλαίσιο ειδικών δράσεων, διαφόρων αστυνομικών υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας, σε διάφορες περιοχές του Νομού.

 

Αναλυτικότερα, το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενήργησαν ελέγχους, κατά τους οποίους συνελήφθησαν :

  • 2 άτομα για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 72χρονης ομογενούς, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της από αστυνομικούς του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, παρουσία Δικαστικής Αρχής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.401 λαθραία πακέτα τσιγάρα και 44 συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου. Εκτιμάται ότι οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 4.624 ευρώ.
  • 3 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Μεταξύ αυτών και 33χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 7 ετών, για Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.
  • 5 άτομα για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών, με χαρακτηριστική την περίπτωση σύλληψης 25χρονου  από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Συκεών, στην οικία του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 κιλά και 916 γραμμάρια κάνναβης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και τρίφτης κάνναβης.
  • 3 άτομα για απόπειρες κλοπών. 
  • 1 άτομο για παράβαση Νόμου περί Όπλων.
  • 1 άτομο για παραβίαση περιορισμών διαμονής, καθώς παραβίασε τους όρους άδειας κρατουμένου, αφού δεν επέστρεψε, ως όφειλε, μετά από τακτική άδεια, σε Αγροτικές Φυλακές όπου κρατούταν.
  • 2 άτομα για διακεκριμένες φθορές, αντίσταση, απειλή και απείθεια.
  • 1 άτομο για πλαστογραφία.

Επιπλέον βεβαιώθηκαν 4 πταισματικές παραβάσεις κατ’ εφαρμογή του Νόμου περί Εκδιδομένων επ’ αμοιβή Προσώπων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθησαν 18 άτομα μέσα σε μια ημέρα στη Θεσσαλονίκη