Συνέλαβαν την La Padrona της Κόζα Νόστρα, μαζί με τα πρωτοπαλίκαρά της

0
140

Μαριάντζελα ντι Τράπανι

Στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης κατά του οργανωμένου εγκλήματος, οι Ιταλοί καραμπινιέροι συνέλαβαν 25 άτομα για συμμετοχή στη μαφία της Σικελίας, γνωστή και ως Κόζα Νόστρα. Η σύλληψη με το μεγαλύτερο γόητρο ήταν αυτή μιας γυναίκας, που σύμφωνα με τα Ιταλικά ΜΜΕ κατείχε ρόλο κλειδί στην οργάνωση.

 Αυτή η γυναίκα δεν είναι άλλη από την περιβόητη Μαριάντζελα ντι Τράπανι, κόρη του επίσης περιβόητου «νονού της νύχτας» Τσίτσιο ντι Τράπανι και σύζυγος του μαφιόζου Σαλβίνο Μαντόνια. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, είχε μετατραπεί σε μεσάζοντα του συζύγου της, μεταφέροντας, από τη φυλακή, τις εντολές του στους μαφιόζους που είχαν παραμείνει ελεύθεροι.

 Η «Λα Παντρόνα», δηλαδή αφεντικίνα, όπως τη φώναζαν οι υφιστάμενοί της δεν αποτελούσε απλά αγγελιαφόρο του έγκλειστου συζύγου της αλλά ήταν από τους κυρίαρχους της Κόζα Νόστρα, ως αρχηγός της οικογένειας Μαντόνια. Μάλιστα η ίδια, σε συνεννόηση πάντα με τον σύζυγό της, είχε δώσει την εντολή  για να «καθαρίσουν» τον αντίπαλο μαφιόζο Τζοβάνι Μπονάνο.

 Τα πλοκάμια της Ιταλικής μαφίας, μέσα από διάφορες οργανώσεις, οικογένειες και τα συναφή, έχουν φτάσει παντού στον κόσμο. Το ίδιο ισχύει και στην πατρίδα του οργανωμένου εγκλήματος, τη Σικελία, όπου η πλειοψηφία των εμπόρων και επιχειρηματιών, για νόμιμους μιλάμε, καταβάλει τον γνωστό «δασμό προστασίας». Όποιος δεν το πληρώσει κινδυνεύει να βρεθεί χωρίς μαγαζί το επόμενο πρωί, ή να μετακομίσει από το Παλέρμο στον… Άγιο Πέτρο.

Συνέλαβαν την La Padrona της Κόζα Νόστρα, μαζί με τα πρωτοπαλίκαρά της