Συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν στο Σότσι

0
149

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έγινε δεκτός από τον Ρώσο ομόλογό του Βλάντιμιρ Πούτιν στο Σότσι, στη νοτιοδυτική Ρωσία, όπου οι δύο άνδρες θα συζητήσουν κυρίως σχετικά με τα μέσα με τα οποία θα επιτευχθεί πρόοδος στις προσπάθειες διευθέτησης της σύρραξης στη Συρία.

Αν και η Ρωσία είναι από τους βασικότερους συμμάχους της κυβέρνησης της Δαμασκού και η Τουρκία υποστηρίζει τις δυνάμεις των ανταρτών, οι δύο χώρες συνεργάζονται τα τελευταία δύο χρόνια με στόχο την εξεύρεση λύσης στον πόλεμο που μαστίζει τη Συρία.

Οι κοινές προσπάθειες Άγκυρας – Μόσχας είχαν ως αποτέλεσμα να οριστούν ζώνες αποκλιμάκωσης σε ορισμένες περιοχές της Συρίας, που συνέβαλαν στον περιορισμό των εχθροπραξιών χωρίς ωστόσο να τερματιστούν πλήρως.

«Εργαζόμαστε σε πρακτικό επίπεδο σε όλους τους άξονες συνεργασίας» και «ακολουθούμε τη σωστή πρακτική να συζητάμε σε επιχειρησιακό επίπεδο ζητήματα της επικαιρότητας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας μόλις άρχισε η συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του στην οικία του στο Σότσι.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η σημερινή μας συνάντηση θα είναι πολύ αποτελεσματική», διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών βρίσκεται «η κατάσταση στη Συρία, η αποτελεσματικότητα των ζωνών αποκλιμάκωσης και η συνέχιση της διαδικασίας πολιτικής διευθέτησης».

 

Συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν στο Σότσι