Συγκρούσεις σε διαδήλωση ακροδεξιών στη Βιρτζίνια – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή (Εικόνες & Βίντεο)

0
91

Συγκρούσεις σε διαδήλωση ακροδεξιών στη Βιρτζίνια – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή (Εικόνες & Βίντεο)

Βιρτζίνια

Όχημα έπεσε πάνω σε ομάδα διαδηλωτών – Ο Τραμπ καταδίκασε τα επεισόδια – Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου προχώρησαν σε προσαγωγές προσώπων

Βίαιες συγκρούσεις μαίνονται στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Τα επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν από την έναρξη διαδήλωσης λευκών εθνικιστών. Άτομα που εναντιώνονται στην πορεία των ακροδεξιών ήρθαν στα χέρια μαζί τους, ενώ οι δύο πλευρές αντάλλαξαν «βροχή» από μπουκάλια και άλλα αντικείμενα.

Πριν από λίγη ώρα, ένα όχημα έπεσε πάνω σε ομάδα διαδηλωτών, μελών αντιρατσιστικών οργανώσεων,  σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός και η κατάσταση των τραυματιών.

Μπροστά στις ταραχές, οι αστυνομικοί των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών αποφάσισαν λίγο πριν από το απόγευμα τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας) να απαγορεύσουν την προγραμματισμένη εκδήλωση και να προχωρήσουν στην εκκένωση του δημοτικού πάρκου όπου θα γινόταν. Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου προχώρησαν σε προσαγωγές προσώπων.

Οι ακροδεξιές οργανώσεις, μεταξύ αυτών η Κου Κλουξ Κλαν και ομάδες νεοναζιστών, ήθελαν να καταγγείλουν το σχέδιο της δημοτικής αρχής του Σάρλοτσβιλ να ξηλωθεί από το πάρκο το άγαλμα ενός στρατηγού υπέρμαχου της δουλείας.

Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνιας, που ανήκει στο Δημοκρατικό Κόμμα, Τέρι Μακόλιφ από την πλευρά του κήρυξε το μεσημέρι την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ένα μέτρο που επιτρέπει την κινητοποίηση κι ανάπτυξη επιπλέον αστυνομικών δυνάμεων.

Ο Μακόλιφ είχε απηύθυνε χθες έκκληση προς τους κατοίκους να μην προσέλθουν σε αυτή τη συγκέντρωση.

«Πολλοί άνθρωποι αναμένονται (το Σάββατο) στο Σάρλοτσβιλ θέλοντας να εκφράσουν ιδέες που πολλοί άνθρωποι, περιλαμβανομένου εμού, θεωρούν απαίσιες. Εφόσον το κάνουν ειρηνικά, είναι δικαίωμά τους» είχε υπογραμμίσει.

Οι αρχές φοβούνταν ότι χιλιάδες μέλη ακροδεξιών οργανώσεων και ακτιβιστές αντιφασιστικών οργανώσεων θα έρχονταν σε αντιπαράθεση σε αυτή την εκδήλωση, που ονομάστηκε «Unite the Right Rally».

Ο Τραμπ καταδίκασε τα επεισόδια

O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατήγγειλε σήμερα το μίσος και τις βίαιες ταραχές που ξέσπασαν σε μία εκδήλωση ακροδεξιών οργανώσεων στο Σάρλοτσβιλ, στη Βιρτζίνια.

«Πρέπει ΟΛΟΙ μας να ενωθούμε και να καταδικάσουμε όλα όσα αντιπροσωπεύει το μίσος. Δεν υπάρχει θέσει στην Αμερική για αυτού του είδους τα βίαια επεισόδια», ήταν το μήνυμα που ανήρτησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ μετά την απαγόρευση της συγκέντρωσης και την κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη Βιρτζίνια.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ZN7vm9mIPBs]

 

Συγκρούσεις σε διαδήλωση ακροδεξιών στη Βιρτζίνια – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή (Εικόνες & Βίντεο)