Στο τέλος του μήνα τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ

0
38

Προς το τέλος του μήνα αναμένεται η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ στους λογαριασμούς των φορολογουμένων στο Taxisnet και όχι αύριο, Πέμπτη, καθώς νεώτερες πληροφορίες από το Κέντρο Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών (ΚΕΠΥΟ) αναφέρουν ότι η εκκαθάριση θα τραβήξει και δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του μήνα.

Η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ είναι μια χρονοβόρα διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται σε πολλά στάδια και διαρκεί αρκετές ημέρες. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, μόνο η ανάρτηση των εκκαθαριστικών μπορεί να διαρκέσει 3 ημέρες, όπως άλλωστε είχε συμβεί με τον ΕΝΦΙΑ του 2015.

Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για το προσωρινό κλείσιμο της εφαρμογής δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) έτους 2016 από την Πέμπτη 18 Αυγούστου, δεν σημαίνει ότι θα γίνει ταυτόχρονα η εκκαθάριση και η άμεση ανάρτηση των εκκαθαριστικών στο taxis.

Πάντως, όπως αναφέρει το enikonomia, ανεξαρτήτως από το πότε θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά, η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί ως το τέλος του Σεπτεμβρίου και η τελευταία ως το τέλος του Ιανουαρίου, καθώς το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά έσοδα τουλάχιστον 2,650 δις ευρώ.

Στο τέλος του μήνα τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here