Προς ολοκλήρωση το Κτηματολόγιο σε Αθήνα, Βόλο Λειβαδιά και Λαμία!

0
65

«Ξεπαγώνει» το κτηματολόγιο, μετά από νέα απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την υπογραφή τριών συμβάσεων στους δήμους Αθήνας, Βόλου, Λαμίας και Λιβαδειάς!

Μία προσπάθεια, που έχει μείνει «μισή» εδώ και οκτώ χρόνια, παίρνει και πάλι μπρος, με στόχο την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης, σε όλη την επικράτεια. Όμως, ακόμα και με την νέα αυτή ώθηση,  αναμένεται να χρειαστούν 3,5 έτη για διορθωθούν τα παλιά στοιχεία!

Έχουν περάσει πάνω από οκτώ χρόνια, από την τελευταία φορά που κλήθηκαν οι δημότες, κάτοχοι ιδιοκτησιών να καταθέσουν στοιχεία για την ακίνητη περιουσία τους και πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Τώρα θα ξεκινήσει ένας νέος έλεγχος οι απαραίτητες διορθώσεις, για τα παλιά στοιχεία και αναμένεται ότι αν και η διαδικασία επανεκκινείται, έχει δρόμο ακόμα, πριν ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο.

Οι δήμοι Αθήνας, Βόλου, Λαμίας και Λιβαδειάς είναι οι τελευταίοι που απέμειναν από τον διαγωνισμό του 2007 για την κτηματογράφηση των αστικών κέντρων της χώρας και σε αυτούς επικεντρώνεται όλη προσπάθεια για να κλείσει, έστω και με καθυστέρηση η καταγραφή της ακίνητης περιουσίας.

Το έργο, το οποίο  είχε χωριστεί σε δύο τμήματα, σύμφωνα με την Καθημερινή,  περιελάμβανε στην πρώτη φάση, τη συλλογή δηλώσεων και τον νομικό τους έλεγχο, και στη συνέχεια την δεύτερη φάση, όπου θα γινόταν ένας ενδελεχείς έλεγχος, η ανάρτηση και η οριστικοποίηση των στοιχείων, όλα αυτά για πριν από οκτώ χρόνια!

Τώρα, για την ολοκλήρωση της  φάσης έχει προθεσμία 38 μηνών και οι κάτοχοι των 1,7 εκατ. ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων  στους τέσσερεις αυτούς δήμους, θα κληθούν να ελέγξουν τα στοιχεία που έχουν δώσει και όπου χρειάζεται να τα αλλάξουν!

Προς ολοκλήρωση το Κτηματολόγιο σε Αθήνα, Βόλο Λειβαδιά και Λαμία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here