Ο ΝΤΕ ΜΕΖΙΕΡ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

0
296

Τονίζοντας ότι ήδη έχουν γίνει πολλά για να βοηθηθεί η Ελλάδα, ο ντε Μεζιέρ, μιλώντας στην Welt, πρόσθεσε ότι συνέπεια αυτού θα πρέπει να είναι να επαναπροωθηθούν πρόσφυγες στην Ελλάδα…
«Εχουμε κάνει πολλά στην Ευρώπη προκειμένου να βελτιώσουμε την κατάσταση με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα», είπε ο Γερμανός υπουργός στην Welt. «Αυτό πρέπει να έχει συνέπειες που θα επιτρέψει να σταλούν πίσω στην Ελλάδα πρόσφυγες, με βάση τη Συνθήκη του Δουβλίνου», πρόσθεσε.

Ο Ντε Μεζιέρ όμως αναγνώρισε ότι θα πρέπει πρώτα η ΕΕ να αναπτύξει μία κοινή προσέγγιση για τους πρόσφυγες και σχολίασε ότι η Γερμανία δεν μπορεί να εφαρμόσει μία τέτοια πολιτική μόνη της. «Αν αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα μόνοι, τότε υπάρχει ο κίνδυνος σε μικρό χρονικό διάστημα τα διοικητικά δικαστήρια να μπλοκάρουν τις απελάσεις», είπε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών.

Παράλληλα όμως κατηγόρησε την Ελλάδα για τον μεγάλο αριθμό προσφύγων τα περασμένα χρόνια: «Εκεί, στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έπρεπε να γίνεται η καταγραφή και να τελειώνει το (προσφυγικό) κύμα. Τότε η Ουγγαρία δεν θα είχε υψώσει φράχτη», είπε.

Σχεδόν 60.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα νεότερα επίσημα στοιχεία, στη χώρα μας βρίσκονται 59.548 πρόσφυγες.

Στην τελευταία καταμέτρηση, έως σήμερα το πρωί είχαν σημειωθεί 64 νέες αφίξεις στα νησιά του Αιγαίου, όπου βρίσκονται συνολικά 12.429 πρόσφυγες.

Ο ΝΤΕ ΜΕΖΙΕΡ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here